Bill Laurance & Michael League

Bill Lau­ran­ce & Michael League

Where You Wish You Were

Dit zit­con­cert vindt plaats in de Lim­burg­zaal van The­a­ter Heer­len en wordt geor­ga­ni­seerd door Park­stad Lim­burg Theaters.

24 februari 2024 Theater Heerlen
Limburgzaal
Open: 19:30
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Hun eerste duo-tour brengt twee jazzvernieuwers van Snarky Puppy naar Heerlen.

Ongeveer 20 jaar geleden richtte de in Zuid-Californië geboren bassist en multi-instrumentalist Michael League het wereldwijd geprezen, viervoudig GRAMMY-bekroonde Snarky Puppy op. De Britse toetsenist Bill Laurance maakt vanaf het begin deel uit van dit wereldreisavontuur. Eerder dit jaar brachten de twee op het label ACT hun eerste duo-album Where You Wish You Were uit. Hun eerste duo-tour brengt de jazzvernieuwers ook naar Heerlen.

Laurance en League verrassen op Where You Wish You Were met een intieme, sfeervolle en melodieuze dialoog. League laat kleurrijke muzikale landschappen klinken op de Ngoni, Ud, bariton- en basgitaar. Laurance, vooral bekend van de sfeervolle soundscapes op zijn keyboards en synthesizers, brengt het klankpalet over naar de akoestische wereld van de piano. De muziek neemt je mee naar een denkbeeldige plek vol schoonheid, rust en energie.

Een geruststellende plek waar mensen naartoe willen
Aan de basis van het album staat de wens om de intimiteit, kwetsbaarheid en helderheid te verkennen, die bestaat binnen de relatie tussen twee muzikanten. Laurance: “Ik denk dat Michael en ik allebei gedreven worden door de ambitie om grenzen te verleggen. Dit album is anders. Er is geen ritmesectie om je achter te verschuilen, het gaat alleen maar om de melodie en akkoorden. Daarmee proberen wij instinctief een geruststellende plek te creëren waar mensen naartoe willen. We voelen dat er nu, misschien wel meer dan ooit, behoefte is aan zo’n plek.”

Een oorstrelend album
Verwacht muzikaal escapisme, wereld jazz 2.0 en een uitnodiging naar een plek waar je wil zijn. Of zoals de Volkskrant het omschreef: “Bill Laurance en Michael League hebben samen een oorstrelend album gemaakt..."

Dit zitconcert vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen en wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies