Hard in Heerlen: Crouch

Hard in Heer­len: Crouch

Destructieve metal uit de hoek van Wiegedood!

29 februari 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:30

Crouch werd ergens rond 2021 opgericht toen Levy Seynaeve en Wim Coppers besloten dat de wereld behoefte had aan een goede, langzame, zware band. Na samen te hebben gewerkt aan 4 albums van Wiegedood werd al snel duidelijk dat de inspiratie voor het schrijven van nummers zich ook vertaalde naar het componeren van Crouch-nummers.

Toen er 4 nummers klaar waren, werd de EP opgenomen door Gilles Demolder (Wiegedood, Siem Reap, Oathbreaker). Tot dat moment was er geen bassist en nam Levy alle baslijnen zelf op. Het zoeken naar een bassist was echter een gemakkelijke taak: Jasper Hollevoet, die zijn sporen verdiende in Siem Reap en Ventilator, bleek een geweldige match te zijn. Zo werd Crouch geboren en staat klaar om de wereld te veroveren.

De Crouch EP zal zelf worden uitgebracht en heeft dezelfde naam, en zal later in 2023 verschijnen. Opgenomen en gemixt door Gilles Demolder en gemasterd door Audiosiege. Ondertussen is Crouch klaar om optredens te geven en hard aan het werk aan een volledig album.

Luister hier naar 'The Light Is Mine', afkomstig van de aankomende Crouch EP.

Support voor Crouch wordt verzorgd door Divided!

Divided is een Belgische band die een verfrissende combinatie van post-metal, post-rock en hardcore brengt. Het viertal, bestaande uit Pepijn Vandaele (zang/drums), Jelle Rouquart (gitaar), Torre Maertens (gitaar) en Staf Walschap (bas), speelt samen sinds 2018 en heeft een debuut-EP uitgebracht met de titel 'Riser'.

Time table
20:00

Doors open

20:30

Divided

21:40

Crouch

22:30

Verwacht einde

Artist Info
Crouch
Crouch

CROUCH werd ergens rond 2021 opgericht toen Levy Seynaeve en Wim Coppers besloten dat de wereld behoefte had aan een goede, langzame en zware band. Na samen te hebben gewerkt aan vier Wiegedood-albums, werd al snel duidelijk dat de inspiratie voor het componeren van Crouch-nummers even gemakkelijk kwam. Toen er vier nummers klaar waren, werd de EP opgenomen door Gilles Demolder (Wiegedood, Siem Reap, Oathbreaker). Tot dat moment was er geen bassist en nam Levy alle baslijnen zelf op. Het zoeken naar een bassist was een vrij eenvoudige taak: Jasper Hollevoet, die zijn sporen verdiende bij Siem Reap en Ventilator, bleek een geweldige match te zijn. Crouch werd geboren en was direct klaar om het over te nemen. De Crouch EP zal in eigen beheer worden uitgebracht en draagt dezelfde naam. Deze wordt later in 2023 uitgebracht. Opname en mix zijn gedaan door Gilles Demolder en gemasterd door Audiosiege. Intussen is Crouch klaar om optredens te geven en hard aan het werk aan een volledig album.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies