Kingfisher Sky plays Kate Bush

King­fis­her Sky plays Kate Bush

Running up that Hill!

01 maart 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

**Kingfisher Sky heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze grote bewondering hebben voor Kate Bush. Sinds de oprichting van de band is het werk van Kate Bush een enorme bron van inspiratie voor deze Haagse muzikanten. Na incidentele covers van nummers zoals 'Cloudbusting' en 'Running up that Hill' op de setlist te hebben gezet, wilde de band dolgraag een volledige show wijden aan deze enigmatische zangeres/songschrijver. Natuurlijk komen de klassiekers zoals 'Wuthering Heights' en 'Running up that Hill' voorbij, maar ook andere pareltjes uit haar rijke repertoire zullen niet worden overgeslagen. **

Kingfisher Sky is ontstaan in 2001 toen drummer Ivar de Graaf een gedurfde stap zette en Within Temptation verliet te midden van het internationale succes van de band. De muzikant wilde zich volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen muzikale werk en dit viel niet te combineren met de opkomende roem van Within Temptation. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld nam hij alle tijd en rust om composities te schrijven die niet gebonden zijn aan een specifiek genre. Het resultaat? Meeslepende progmetal doordrenkt met folk-invloeden en zelfs een vleugje soul. Dit vormde de basis van Kingfisher Sky. Na een rustige start kwam Kingfisher Sky al snel in een stroomversnelling. Het debuutalbum 'Hallway Of Dreams' werd niet alleen succesvol uitgebracht in Europa, maar ook in Zuid-Amerika en Japan groeide de populariteit van de band. Inmiddels heeft Kingfisher Sky vier albums en vijf EP's van hoge kwaliteit uitgebracht. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Porcupine Tree, Jethro Tull, Peter Gabriel, Kate Bush, Tori Amos, Cecilia Bartoli, Mother's Finest, King's X, Skunk Anansie, Mike Oldfield en Pink Floyd.

support: Ismena
Ismena Goossen is een 24 jarige indie artiest uit Heerlen, tegenwoordig wonend in Amsterdam. Met dromerige, melancholische nummers die thema’s behandelen zoals liefde, de dood en het nut van het bestaan probeert zij het publiek te raken en een spiegel voor te houden. Na de release van 2 EP’s en een album met band heeft ze onlangs haar nieuwe soloalbum ‘This Time’ uitgebracht. Voor fans van: Emma Ruth Rundle, Chelsea Wolfe en Big Thief.

Time table
20:00

Doors Open

20:30

Ismena

21:10

Kingfisher Sky plays Kate Bush

23:00

Verwacht einde

Artist Info
Ismena
Ismena

Ismena is een 24 jarige indie artiest. Met dromerige, melancholische nummers die thema's behandelen zoals liefde, de dood en het nut van het bestaan probeert zij het publiek te raken en een spiegel voor te houden. Na de release van 2 EP's en een album met band heeft ze onlangs haar nieuwe soloalbum 'This Time' uitgebracht. Voor fans van: Emma Ruth Rundle, Chelsea Wolfe en Big Thief.

Lees verder...
Kingfisher Sky
Kingfisher Sky

Kingfisher Sky is ontstaan in 2001 toen drummer Ivar de Graaf een gedurfde stap zette en Within Temptation verliet te midden van het internationale succes van de band. De muzikant wilde zich volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen muzikale werk en dit viel niet te combineren met de opkomende roem van Within Temptation. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld nam hij alle tijd en rust om composities te schrijven die niet gebonden zijn aan een specifiek genre. Het resultaat? Meeslepende progmetal doordrenkt met folk-invloeden en zelfs een vleugje soul. Dit vormde de basis van Kingfisher Sky. Na een rustige start kwam Kingfisher Sky al snel in een stroomversnelling. Het debuutalbum 'Hallway Of Dreams' werd niet alleen succesvol uitgebracht in Europa, maar ook in Zuid-Amerika en Japan groeide de populariteit van de band. Inmiddels heeft Kingfisher Sky vier albums en vijf EP's van hoge kwaliteit uitgebracht. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Porcupine Tree, Jethro Tull, Peter Gabriel, Kate Bush, Tori Amos, Cecilia Bartoli, Mother's Finest, King's X, Skunk Anansie, Mike Oldfield en Pink Floyd.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies