Corpus Delicti (FR)

Cor­pus Delic­ti (FR)

Chaos Tour 2024 / powered by RePost

04 mei 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

RePost presenteert Corpus Delicti. 28 jaar na de release van hun laatste album in 1995 is de Franse postpunkband terug met een nieuwe single 'Chaos' én een wereldtour. De postpunkband uit Nice komt voor een exclusief Nederlands concert op zaterdag 4 mei a.s. naar de Nieuwe Nor.

Opgericht in Nice in 1992 rond Sébastien (zang), Franck (gitaar), Chrys (bas) en Roma (drums), maakte Corpus Delicti meteen naam met een rockstijl die zelden te horen is in Frankrijk, waarbij hun debuutalbum 'Twilight' (1993) een referentiepunt werd voor het genre. Door het beste van postpunk te combineren met opmerkelijke energie, creativiteit en melodie, oogstte de band lof tot in de VS. Na drie albums te hebben uitgebracht ging de band in 1997 uit elkaar. 23 jaar later, nog steeds onverminderd populair, werd het oorspronkelijke kwartet herenigd toen ze tekenden bij het Amerikaanse label Cleopatra. Dat label bracht de back catalogus van de band opnieuw uit.

Eind 2022 kwam Corpus Delicti eindelijk weer tot leven op het podium met een reeks concerten en uitverkochte shows over de hele wereld: Parijs, Londen, Madrid, Athene, Rome... en een Mexicaanse tournee die eindigde in een uitverkocht concert voor 1.200 mensen in Mexico-Stad. Dit werd gevolgd door grote zomerfestivals in Duitsland, Portugal en België.

De nieuwe single 'Chaos' is geproduceerd in de Verenigde Staten door de Amerikaanse muzikant William Faith (Faith And The Muse, March Violets), gemastered door Grazz (U2, Pogues, Prodigy, Kills..) bij The Exchange (Londen), en met een video geregisseerd door Stéphane Lionardo, laat het kwartet met dit nummer zien dat ze niets hebben ingeboet aan hun krachtige rock en melodisch gevoel, en ze zijn klaar voor een nieuwe wereldtour.

Support voor Corpus Delictie wordt verzorgt door Desinteresse

Koude, verlaten en non-existentiële gevoelens kenmerken de donkere en minimalistische muziek van Desinteresse - een Nederlandstalig Coldwave Duo. Echter staan stemmen en geluiden niet voorop – de boodschap achter het geheel daarentegen wel.

Eerder brachten zij de singles ‘’Ga Weg’’ (2021), ‘’De Mensen Van Nu’’ (2022) en het debuutalbum ‘’Voor Altijd’’ (2023) uit. De meest recente release betreft de mini-EP ‘’Ik Wil Dood Als Ik Het Vergeet’’, met hierop liveopnamen van de Berlijn show. Dit realiseren zij via originele apparatuur uit de 80s, als vorm van kunst, expressie en identiteit.

Artist Info
Corpus Delicti
Corpus Delicti

28 jaar na de release van hun laatste album in 1995 is de Franse postpunkband Corpus Delicti, die nu meer dan 2 miljoen jaarlijkse streams heeft, terug met een nieuwe single genaamd 'Chaos'. Geproduceerd in de Verenigde Staten door de Amerikaanse muzikant William Faith (Faith And The Muse, March Violets), gemastered door Grazz (U2, Pogues, Prodigy, Kills..) bij The Exchange (Londen), en met een video geregisseerd door Stephane Lionardo, laat het kwartet met dit nummer zien dat ze niets hebben ingeboet aan hun krachtige rock en melodisch gevoel, en ze zijn klaar om hun triomfantelijke wereldtour voort te zetten. Opgericht in Nice in 1992 rond Sebastien (zang), Franck (gitaar), Chrys (bas) en Roma (drums), maakte Corpus Delicti meteen naam met een rockstijl die zelden te horen is in Frankrijk, waarbij hun debuutalbum 'Twilight' (1993) een referentiepunt werd voor het genre. Door het beste van postpunk te combineren met opmerkelijke energie, creativiteit en melodie, oogstte de band lof tot in de VS. Na nog twee perfecte albums ging de band in 1997 uit elkaar. 23 jaar later, met hun populariteit die gestaag was gegroeid in de loop der jaren, werd het oorspronkelijke kwartet herenigd toen ze tekenden bij het Amerikaanse label Cleopatra, dat bezig was met het heruitbrengen van het catalogus van de band. Roma, niet meer in staat om te spelen om gezondheidsredenen, zal worden vervangen door Laurent Tamagno, drummer van onder andere M83. Eind 2022 kwam Corpus Delicti eindelijk weer tot leven met een reeks concerten en uitverkochte shows over de hele wereld: Parijs (La Maroquinerie), Londen, Madrid, Athene, Rome... en een Mexicaanse tournee die culmineerde in een uitverkocht concert voor 1.200 mensen in Mexico-Stad. Dit werd gevolgd door grote zomerfestivals in Duitsland, Portugal en Belgie, voor duizenden mensen. Deze populariteit leverde Corpus Delicti een contract op met het Amerikaanse artistieke bureau Rocky Road Touring, dat nu de groep wereldwijd vertegenwoordigt. 2024 belooft al een veelbelovende toekomst: een tournee door het Verenigd Koninkrijk met een optreden in de Manchester Cathedral, een langverwachte terugkeer naar de Verenigde Staten, en een herfsttournee door Latijns-Amerika met als afsluiting een festival in Mexico-Stad.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies