Praying Mantis & Picture [Locatie: Flexiforum]

Praying Man­tis & Pic­tu­re [Loca­tie: Flexiforum]

Live in het Flexiforum Live te Kerkrade

25 mei 2024 Externe locatie
Open: 19:00
Aanvang: 19:30
Verwachte eindtijd: 01:00

De eerste echte Nederlandse Heavy Metal Band Picture opgericht in 1978 heeft zijn bekendheid in eerste instantie te danken aan de aandacht die Radio Dj’s als Alfred Lagarde en Hanneke Kappen hun schonken. Waarin vooral het nummer “Bombers” in die tijd bij metal minded Nederland zeer geliefd was.

Maar vergeet in deze ook niet songs als; Heavy Metal Ears, Diamond dreamer en Eternal Dark (zelfs gecoverd door Swedish metal giants Hammerfall). Tours met AC/DC, Saxon, Ted Nugent, Rose Tattoo en April Wine gaven Picture in menig land een Cult status en zijn daar nog steeds een graag gezien gast.

Tegenwoordig bestaat Picture uit: Peter Strykes (Zang) Rinus Vreugdenhil (Basgitaar) Laurens 'Bakkie' Bakker (Drums) Len Ruygrok (Gitaar) en Appie de Gelder (Gitaar). Praying Mantis is een rockband uit Groot-Brittannië. Ze werden in 1973 in Londen opgericht door de broers Tino en Chris Troy.

In 2016 vierde de band het 35 jaar geleden dat hun iconische album ‘Time Tells No Lies’ uitkwam. Geprezen als een klassieker met zijn pakkende, onvergetelijke melodieën en weelderige vocale harmonieën, is het een van de weinige albums in zijn soort die de tand des tijds heeft doorstaan. Zal deze de belangrijkste basis vormen van hun live set, zonder de andere 10 natuurlijk niet te vergeten.
De band levert een unieke ervaring af met nummers die tot voor kort niet meer zijn gespeeld sinds 1982.

De energie, kracht en productie zullen het publiek heen en weer brengen van 1981 tot nu, wat ongelooflijke nostalgie oplevert en nieuw materiaal presenteert. Hun laatste album Katharsis uit 2022 is momenteel hun meest recente wapenfeit.

Met de heropleving van de belangstelling van de NWOBHM-beweging, wie kan beter dan een van de top 10-bands van zijn tijd en dit genre zijn mannetje nog steeds staat!

Praying Mantis zijn: Tino Troy – guitar/vocals, Chris Troy – bass/vocals, Andy Burgess – guitar/vocals, John “Jaycee” Cuijpers – lead vocals & Hans in ‘t Zandt – drums/percussion/vocals.

Na het einde van het live gedeelte (rond 00:00) kan men nog nagenieten van een heerlijke Rock&Metal Classics set verzorgt door een DJ.

Dit concert is een samenwerking tussen Popmuziek Kerkrade, Eternal Rock Music Agency, Beleef Kerkrade & The Rock Online. Tickets verkrijgbaar via www.eventim.nl en mooie Ltd. Hard tickets via www.therockonline.nl

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies