Fairy Queen

Fairy Queen

Opera Compact

05 september 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Verwachte eindtijd: 22:00
Semi-opera van Henry Purcell, gebaseerd op Shakespeare's A Midsummer Night's Dream, geremixt door Mark Pütz. #1000ways #inlove

Iedereen die dacht dat opera iets is om braaf op je stoel te blijven zitten: think again! Al bij binnenkomst in poppodium Nieuwe Nor word je meegenomen in de clubbeleving van Fairy Queen. En voordat je je gin-tonic op hebt, is de ervaring al begonnen; overgoten met 3D-visuals, dragqueens, humor, ontroerende barokmuziek en verpletterende beats. Let op, ticketverkoop voor deze show verloopt via PLT maar de show vindt plaats in de Nieuwe Nor!

Baroque meets burlesque

Henry Purcell bewerkte Shakespeares' beroemde toneelstuk tot de opera The Fairy Queen: betoverend mooie muziek, liefdevolle duetten afgewisseld met feeërieke dansen en sfeervolle natuurschilderingen. Allemaal rond dat ene universele thema: de liefde. In het betoverde woud van elfenkoning Oberon worden de relaties tussen vier rivaliserende geliefden compleet overhoop gegooid. Zelfs koningin Titania wordt verliefd op een man met een ezelskop: liefde had nog nooit zoveel kleur! Opera Compact neemt het beste uit twee werelden en gooit A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare en de tijdloze muziek van Purcell in de mix. Componist Mark Pütz combineert een live barokorkest met opzwepende beats om een feest van de diversiteit in de liefde te vieren: baroque meets burlesque.

Op locatie

De voorstelling vindt plaats in de Nieuwe Nor, duurt ongeveer 2 uur (inclusief pauze). Fairy Queen is een coproductie met Cultura Nova, met dank aan de Nieuwe Nor, met medewerking van dragqueens uit de regio en powered by PLT. De voorstelling wordt gezongen en gespeeld in het Engels met Nederlandse boventiteling. Je beleeft Fairy Queen in principe staand. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, zijn er enkele zitplaatsen beschikbaar.

Credits

Compositie: Mark Pütz
Regie: Sybrand van der Werf
Scenografie: Sanne Puyk
Digitale scenografie: Wieger Steenhuis
Titania: Fenna Ograjensek
Hermia: Judith Weusten
Puck: Kiki van Aubel
Oberon: Wiebe Pier Cnossen
Demetrius: Geoffrey Degives
Lysander: Martijn Cornet
Gitaar / luit: Bart Oostindie
Cello: Anthony Gröger
Piano / toetsen: Egbert Derix

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticketshop
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies