Regressive Hypnosis

Regres­si­ve Hypnosis

Dream Theater tribute speelt 'Images & Words' en meer...

19 september 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Regressive Hypnosis, de eerste Dream Theater tributeband in de Benelux, werd in 2019 opgericht door gitarist Barry van Smeden. Na drie jaar zoeken vormde zich een hechte groep, sterk beïnvloed door Dream Theater's "Scenes from a Memory", waarin de hoofdpersoon onder hypnose steeds verder verstrikt raakt in de illusies van zijn psychose. Het vinden van de juiste zanger, Jermain van der Bogt (Wudstik), kostte tijd maar completeerde de band. Met 15 albums als bron begon het vijftal met een gevarieerde selectie nummers voor hun shows, van klassiekers tot minder bekende tracks.

Regressive Hypnosis streeft ernaar fans een energieke show te bieden die hun liefde voor Dream Theater weerspiegelt. In 2024 brengen ze een tour rondom het album 'Images & Words'.

De kaartverkoop is gestart!

Artist Info
Regressive Hypnosis
Regressive Hypnosis

Regressive Hypnosis, de eerste en enige Dream Theater tribute band in de Benelux, werd al in 2019 gevormd door gitarist Barry van Smeden. Als toegewijd fan had hij slechts een doel: muzikanten vinden die net zo gepassioneerd zijn over de grondleggers van de moderne progressieve rock als hijzelf. Het duurde niet minder dan drie jaar om te line-up te completeren, maar uiteindelijk vormde zich een hechte groep voor wie Dream Theater al sinds hun jeugd een bepalende rol speelt in het muzikale leven. Geinspireerd door meesterwerk "Scenes from a Memory", waarin de hoofdpersoon onder hypnose steeds verder verstrikt raakt in de illusies van zijn psychose, werd Regressive Hypnosis geboren. Het vinden van de geschikte vocalist kostte - net als bij de originele band - veruit de meeste tijd en moeite. Tijdens de Covid-19 pandemie sleutelde van Smeden samen met toetsenist Marco Hoogerheide, bassist Leroy Klein en drummer Eelco van der Meer aan een set met songs van bijna ieder album van Dream Theater. Een mooi en intensief proces maar ook frustrerend, zonder zekerheid dat de band ooit compleet zou raken. Uiteindelijk was het Jermain van der Bogt (beter bekend als Wudstik) die de band niet alleen overtuigde met zijn enorme bereik en beheersing van verschillende en stijlen, maar ook als fan en liefhebber de ontbrekende schakel vormde die Regressive Hypnosis compleet maakte. Met 15 albums aan complex en gevarieerd materiaal om uit te putten koos het vijftal er bewust voor om te starten met een bloemlezing aan songs, die een opwindende reis vormen door de loopbaan van Dream Theater. Klassiekers zoals Metropolis part 1, This Dying Soul enThe Spirit Carries On komen voorbij, maar ook minder bekende songs, lange epics en uitdagende songs zoals Pale Blue Dot en Breaking All Illusions. Van debuutalbum "When Dream and Day Unite" tot aan het laatste album "A View From the Top of the World" brengt de band alles wat Dream Theater uniek maakt. Boven alles wil Regressive Hypnosis fans van Dream Theater trakteren op een levendige, energieke show, waarin hun eigen liefde voor het materiaal duidelijk naar voren komt.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies