Rise or Die ft. MADBALL + Nasty + Born From Pain + Mindwar + Lies! + Swell + More!

Rise or Die ft. MAD­BALL + Nasty + Born From Pain + Mind­war + Lies! + Swell + More!

Met o.a. MADBALL, Nasty, Born From Pain, Mindwar, Lies!, Hater, Tempers Fray en Cold Grip! More TBA.

05 oktober 2024 Nieuwe Nor
Open: 13:00
Aanvang: 14:00
Verwachte eindtijd: 23:50

We knallen het nieuwe jaar in met de aankondiging van de tweede editie van RISE OR DIE! Dé jaarlijkse samenkomst voor liefhebbers van hardcore, metalcore en punk. Op 5 oktober cureert het vlaggenschip van de Heerlense hardcore-scene, Born From Pain, een festival met verschroeiend harde bands in twee zalen. Op het programma staat New Yorkse hardcore knaller MAD BALL, Belgische beatdown bazen Nasty maar ook Mindwar (BE), Lies!, Hater, Swell, Tempers Fray (UK), Cold Grip én, uiteraard, Born From Pain zelf!

Born From Pain, het vlaggenschip van de Heerlense Hardcore-scene, cureert sinds vorig jaar een festival in haar eigen thuisstad. De tweede editie van RISE OR DIE, naar het gelijknamige nummer van de band, vindt plaats op zaterdag 5 oktober 2024 in en om de Nieuwe Nor. Het is een jaarlijks festival voor de hardcore, metalcore en punk scene en aanverwante genres zoals grindcore, thrash, groovemetal en beatdown. Het festival slaat een brug tussen nieuwe en oude liefhebbers van hardcore, metal en punk door de keuze van het programma en door meerdere locaties in de stad te betrekken.

Line up:
MADBALL(US)
NASTY(BE)
Born From Pain
Mindwar(BE)
Lies!
Hater
Swell
Tempers Fray(UK)
Haywire
Rancor
Cold Grip

Harde live muziek zit diep geworteld in de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Het is muziek die wordt gekenmerkt door veel emotie en teksten over maatschappelijke kwesties. Ingegeven door de historie van een regio waarvan de inwoners altijd hard hebben moeten knokken voor hun bestaan. En dat is precies waar RISE OR DIE over gaat: hoe je hoofd boven water te houden in zware tijden. Ook nu zijn er nog genoeg redenen om flink boos te worden. Niet verwonderlijk zijn de harde en rauwe muziekgenres weer aan een opmars bezig.

Poppodium Nieuwe Nor zet zich sinds haar uitbreiding in 2022 steeds nadrukkelijker op de kaart als een plek voor hardere muziekgenres, omdat deze onder de inwoners van Parkstad Limburg meer leeft dan in andere regio’s. Met haar programma-lijn ‘Hard In Heerlen’ presenteert het poppodium maandelijks een breed arsenaal aan vormen van metal, vaak gebracht door internationale acts. Met RISE OR DIE wordt de hardcore, metalcore en punk scene ook bediend.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies