The Sound Undercover

The Sound Undercover

Repost presents: “Adrian Borland 1957-1999” TOUR 2024

19 oktober 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:30

Na een triomfantelijke tour langs het Nederlandse clubcircuit in 2023, is The Sound Undercover terug voor een reeks van tien bezwerende shows in het najaar van 2024. Hierbij doen ze op zaterdag 19 oktober opnieuw de Nieuwe Nor aan. Als eerbetoon aan de legendarische Londense Post-Punk formatie "The Sound," weet deze gepassioneerde band niet alleen de harten van fanatieke Adrian Borland-fans te veroveren, maar ook een nieuw publiek mee te nemen naar de New Wave van een van de beste bands uit de underground van de donkere jaren tachtig!

The Sound Undercover
In 2023 deed The Sound Undercover al een uitgebreide tour langs het Nederlandse clubcircuit. Ontstaan als eenmalige tribute aan het werk van de legendarische Londense Post-Punk formatie “The Sound” bleek de impact van de intense shows op de vele fanatieke Sound fans enorm en volgden al snel meer shows. De band boorde zelfs een nieuw publiek aan dat The Sound nog niet kende, maar dat viel voor het tijdloze karakter en de energieke sound van deze band. Gevolg was dat er ook voor 2024 weer grote vraag bleek naar shows van dit gezelschap dat voor het grootste deel bestaat uit leden van het internationaal succesvolle Joy Division Undercover. Dus goed nieuws! In het najaar van 2024 zal de band weer een serie van tien shows doen door het hele land.

Bezetting:
Erny Green – Vocals & Guitars
Rempe Kooij - Guitars
Thijs Heij - Keyboards
Edwin Oranje - Bas
Gerald Roerdinkveldboom - Drums

The Sound
The Sound ontstond in de roerige (post)punktijd van begin jaren tachtig. Aanvankelijk nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment (zeker live!) werden ze op commercieel gebied links en rechtsom ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. Mede ook vanwege het non-conformisme van zanger Adrian Borland die daarnaast leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis. Tel daarbij het zware tourschema, het uitblijven van commercieel succes en veelvuldig drank & drugs gebruik van de band op en je hebt het hele plaatje. Gelukkig liet de band een enorme legacy achter waarvan de eerste drie albums Jeopardy (1980), From The Lion’s Mouth (1981) en All Fall Down (1982) wellicht het meest bekend zijn gebleven. Denk ook aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens.

In Nederland verkocht The Sound vroeger grif zalen uit en hun muziek past daarnaast naadloos in het huidige roerige tijdperk. Ze verdienen het dat hun muziek nog steeds vol verve voor publiek gespeeld wordt door een bevlogen band.

De kaartverkoop voor dit concert is gestart!

Artist Info
The Sound Undercover
The Sound Undercover

In 2023 deed The Sound Undercover al een uitgebreide tour langs het Nederlandse clubcircuit. Ontstaan als eenmalige tribute aan het werk van de legendarische Londense Post-Punk formatie "The Sound" bleek de impact van de intense shows op de vele fanatieke Sound fans enorm en volgden al snel meer shows. De band boorde zelfs een nieuw publiek aan dat The Sound nog niet kende, maar dat viel voor het tijdloze karakter en de energieke sound van deze band. Gevolg was dat er ook voor 2024 weer grote vraag bleek naar shows van dit gezelschap dat voor het grootste deel bestaat uit leden van het internationaal succesvolle Joy Division Undercover. Dus goed nieuws! In het najaar van 2024 zal de band weer een serie van tien shows doen door het hele land. THE SOUNDThe Sound ontstond in de roerige (post)punktijd van begin jaren tachtig. Aanvankelijk nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment (zeker live!) werden ze op commercieel gebied links en rechtsom ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. Mede ook vanwege het non-conformisme van zanger Adrian Borland die daarnaast leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis. Tel daarbij het zware tourschema, het uitblijven van commercieel succes en veelvuldig drank & drugs gebruik van de band op en je hebt het hele plaatje. Gelukkig liet de band een enorme legacy achter waarvan de eerste drie albums Jeopardy (1980), From The Lion's Mouth (1981) en All Fall Down (1982) wellicht het meest bekend zijn gebleven. Denk ook aan de Post Punk anthems 'Missiles' en 'Winning', waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. In Nederland verkocht The Sound vroeger grif zalen uit en hun muziek past daarnaast naadloos in het huidige roerige tijdperk. Ze verdienen het dat hun muziek nog steeds vol verve voor publiek gespeeld wordt door een bevlogen band. Een ware must dus voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig! Bezetting: Erny Green - Vocals & Guitars Rempe Kooij - GuitarsThijs Heij - Keyboards Edwin Oranje - BasGerald Roerdinkveldboom - Drums

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies