Dawn Brothers

Dawn Bro­thers

Rock, folk, blues & soul uit de Lage Landen!

16 november 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende 'wat gebeurt hier allemaal'-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert.

De Dawn Brothers passen met hun no-nonsense mentaliteit naadloos in de Rotterdamse 'niet lullen maar poetsen'-community. Maar vergis je niet. Ze mogen dan nonchalant lijken, hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek bewijst dat hier een groep muzikanten staat die verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. In 2017 verscheen hun debuutalbum 'Stayin' Out Late', het tweede album, 'Classic', verscheen in 2018, gevolgd door headlinetours in Nederland en Duitsland en twee supporttours voor DeWolff. Met DeWolff zouden ze in 2019 opnieuw samenwerken voor 'Next Of Kin', een project waarbij onder andere ook Tim Knol betrokken was. Het resultaat van deze samenwerking was een zes nummers tellende EP en een tour door Nederland met de gelegenheidsband. Het derde album 'Alpine Gold' komt dit najaar uit, wat naar eigen zeggen een terugkeer naar de energie van het debuutalbum is geworden: 'geen geouwehoer, gewoon een goede plaat met sterke songs'.

support: Victoria Pax

Victoria Pax is het muzikale alter-ego van Gentse Oostendenaar Vito Dhaenens (28). Een wild paard met gebroken knieën op de kippenboerderij. Probeert (waarschijnlijk net iets té veel) niets dan vredesrijst te eten en liefdesgif te drinken in een poging te ontsnappen uit de kooi van het zelfbewustzijn. Vaart, zingt en danst zo richting het beloofde land waar vrede zegeviert. Wil klinken als John Talabot, JJ Cale, Big Thief, George Harrison, Gregory Isaacs, Bob Dylan, Richie Hawtin, Bob Marley, Fontaines DC, Kurt Vile, Michael Jackson, Patti Smith en Talking Heads. En Roy Orbison.En misschien ook als Rihanna. Maar vooral moedigt Victoria Pax je aan om je gevel te schilderen in éénder welke pot verf binnen handbereik. Het vergt moed en volharding om Victoria Pax te zijn.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies