Rhapsody Of Fire + Freedom Call

Rhap­so­dy Of Fire + Free­dom Call

Epische Power Metal!

17 november 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Meeslepende symfonische power metal die maar met één woord beschreven kan worden; Episch. Dat is Rhapsody of Fire!

Al meer dan dertig jaar kunnen fans van de symfonische melodieuze metalband Rhapsody Of Fire op één ding vertrouwen: deze band doet niets halfhartig. Rhapsody Of Fire's meesterbrein en oprichter Alex Staropoli kijkt terug op een indrukwekkende staat van dienst met 14 studioalbums, drie EP's en twee live-opnames, gekenmerkt door veel hart en ziel, passie en een eindeloze hoeveelheid ideeën.

Sinds 1993 wordt de Italiaanse toetsenist geprezen als de bedenker van het filmische metalgenre en zijn band als een van de meest charismatische acts wereldwijd. Bovendien heeft Staropoli een zeer creatieve eersteklas gitarist in Roby De Micheli, die zich in 2011 bij de band voegde en veel ruwe metalriffs en virtuoze solo's toevoegde om het symfonische orkestrale geluid van de band te contrasteren. Hun nieuwste studioalbum 'Challenge The Wind' wordt gekenmerkt door de energie en enthousiasme van Staropoli en De Micheli, maar ook door een aantal verrassingen. De meest voor de hand liggende: "In vergelijking met alle vorige releases van Rhapsody Of Fire bestaat het huidige album exclusief uit up-tempo nummers, geen enkele ballade in zicht," onthult de componist en toetsenist. "Geen van onze andere platen heeft zoveel pure, onversneden metal als 'Challenge The Wind'!"

Support door Freedom Call

Freedom Call presenteerd hun nieuwe show; 'Silver Romance', met een mix van klassiekers en nieuwe nummers die de helderheid, vrijheid en lichtheid van zilver weerspiegelen. Freedom Call is geen gewone metalband, het is een happy metalband. Al tien albums lang laten deze heren horen dat metal geen zware kost hoeft te zijn. Je kunt het ook lichtvoetig benaderen en met de tofste melodieën een grijns van oor tot oor op het publiek toveren.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies