Clan Of Xymox

Clan Of Xymox

RePost! presenteert pioniers van de darkwave

03 april 2025 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 01:00

De pioniers van de Dark Wave, Clan of Xymox, komen terug naar de Nieuwe Nor. Sinds hun oprichting in Nederland in 1982 laat de band rondom muzikant, songwriter en producer Ronny Moorings horen waarom deze titel die BBC-coryfee John Peel ze gaf zo verdiend is. Op hun nieuwste album 'Exodus' (juni 2024) horen we weer de zo karakteristieke tragische elegantie en morbide tristesse. De band bracht in hun 40-jarige bestaan talloze hit- en cultalbums uit op labels als 4AD, Universal Music, Trisol en Metropolis Records. De kaartverkoop start op 13 juni om 19:00 uur.

Op 7 juni 2024 verscheen het 18e studio-album van Clan Of Xymox 'Exodus'. Ronny Moorings schreef, nam op en produceerde weer alle muziek en teksten zelf, waardoor elke noot doordrenkt is van zijn passie. "Exodus” is not an album for the dreamers. It’s no nightmare either, despite the shadows brooding beneath the surface. It’s a gateway for all those who acknowledge the darkness of our days and yet refuse to give up. Let’s sing these nocturnal lullabies together and dance while we still have a floor to do so. Because it’s all we can do, anyway."

support: Silent Runners
Met een mix van donkere synths en post-punkinvloeden heeft Silent Runners (Amsterdam, NL) naam gemaakt op het podium met energieke shows die zowel boeiend als vreemd hypnotiserend zijn. Minimalistische gitaren, diepe baslijnen en stevige drumbeats variëren van een bijna krautrock-achtige drive tot volledig bombastisch. Dit alles wordt afgetopt met klassieke synths en een krachtige stem, doordrenkt met reverb.

RepPost!
The eighties. Volgens sommigen misschien wel de beste muziekperiode ooit. Het decennium waarin iconen gemaakt werden. De jaren waar men op de fiets sprong en vijftien kilometer reed naar een platenwinkel om een nieuwe plaat te gaan halen. Legendarische schijven die nog heel pertinent aanwezig zijn veler collecties en nog wekelijks op de draaitafel liggen. Onder de naam RePost! presenteert de Nieuwe Nor acts die komen uit - of geïnspireerd zijn - door de underground van deze eighties. We hebben namelijk een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van genres als Wave, Postpunk, EBM. Denk aan Anne Clark, Tuxedomoon, Peter Murphy en Front Line Assembly, maar ook aan de vele succesvolle dansavonden als Inpoet en That 80s Feeling.

De kaartverkoop start op 13 juni om 19:00 uur.

Artist Info
Clan of Xymox
Clan of Xymox

Since their formation in their native Holland (1982) their music has been constantly changing, always challenging and often quite breathtaking. Considered by BBC's John Peel as Dark Wave pioneers . Some of us have always been of the opinion that XYMOX are something special. A band fired by electronic music but determined, always, to make something that is very much their own. They are unique. Clan of Xymox, during the years released many hit and cult albums since their signing with 4AD (UK) . Later signed to Universal Music (USA) and now toTrisol (EU) & Metropolis Records (USA). A steady flow of critically acclaimed albums were released , all timeless, deeply emotional Dark Wave records. The band has released 18 studio albums, 2 DVD's, a Remix and Live album , "Best Of " and even a cover album named " Kindred Spirits"(2012), giving ode to Ronny's past influences. In 2017 the 5 star album " Days Of Black" was released of which most said that CLAN OF XYMOX have reached a new, perhaps even their highest peak , or ...? Followed up with "Spider On The Wall" (2020 ) 3 singles with videos were released and reached all number 1 in the DAC charts. As 2020 saw the world shut down, and Clan of Xymox unable to tour, Ronny Moorings began crafting new material, influenced by the pandemic. Limbo is a master stroke of modern dark wave, expanding the signature Clan of Xymox sound to create a captivating take on this moment in our history. All single titles released reached number 1 in the DAC single and album charts. These albums are an artistic triumph for the band. Dark & intimate, while masterfully exploring signature dark wave sound that has made the act adored around the world. In 2022 Ronny wrote a song called " Save Our Souls " to put attention to Putins war on the Ukraine . All proceeds were donated to agencies against human and animal suffering. The band tours constantly successfully around the globe from Arena's to the regular live clubs. So now they are here for you to see live in action , meet again or to get to know them. Ronny Moorings writes, records and produces all music and lyrics for his songs.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies