Phil Bee wint award voor beste blues-album van 2022

Phil Bee wint award voor bes­te blues-album van 2022

Phil Bee heeft afgelopen weekend de Dutch Blues Award in ontvangst genomen voor zijn album ‘Live at Tivoli Vredenburg’. Het album van de Limburgse zanger en liedjesschrijver werd gekozen tot beste van 2022. Op 3 november a.s. speelt Phil Bee met zijn 11-koppige XXL-band in de Nieuwe Nor (tickets).

Philippe Bastiaans, zoals de zanger in het echt heet, ontving de onderscheiding uit handen van Lucas Vroemen, voorzitter van de Dutch Blues Foundation. Dat gebeurde kort voor de start van het concert van de 64-jarige zanger en liedjesschrijver met zijn XXL band en meestergitarist Jan Akkerman, op het festival Spring Maastricht Blues Rock Passions bij de Muziekgieterij.

De cd ‘Live at Tivoli Vredenburg’ is twee jaar geleden opgenomen in de Utrechtse poptempel met de elfmansformatie van Phil Bee en kreeg lovende recensies. De prijs voor beste Nederlands bluesalbum wordt jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation. Een jury bestaande uit radiopresentatoren en recensenten beoordeelde de inzendingen en selecteerde drie albums waarop het publiek kon stemmen. Naast Phil Bee waren ook King of the World en de Detonics genomineerd.Phil Bee, die opgroeide in Margraten en tegenwoordig in Wijlre woont, won in zijn lange carrière al diverse prijzen. Zo kreeg hij eerder Blues Awards in de categorieën ‘beste zanger’en ‘beste band’. Met een van vorige bands, King Mo, sleepte hij ook al eens een nationale prijs voor beste album in de wacht.

In 2015 schreef hij met zijn toenmalige band Phil Bee’s Freedom de Dutch Blues Challenge op zijn naam. Vervolgens eindigde hij op de tweede plek bij de European Blues Challenge in Italië en de International Blues Challenge in het Amerikaanse Memphis. In 2021 won hij het tv-programma The Voice Senior.

Op 3 november a.s. speelt Phil Bee met zijn 11-koppige XXL-band in de Nieuwe Nor (tickets).

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies