Russisch feministisch en politiek punkrock-kunstcollectief Pussy Riot naar Heerlen

Rus­sisch femi­nis­tisch en poli­tiek punk­rock-kunst­col­lec­tief Pus­sy Riot naar Heerlen

Op de feestdag van de democratie, de parlementsverkiezingen in Nederland, kondigt poppodium Nieuwe Nor de komst van Pussy Riot naar Heerlen aan. De Russische, feministische en politieke punkrockband annex kunstcollectief speelt op vrijdag 12 april 2024 haar theatervoorstelling ‘Riot Days’ in de Nieuwe Nor. ‘Riot Days’ vertelt het verhaal van Pussy Riot en hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid in een land waar deze waarden onder druk staan.

Pussy Riot is een Russisch protest-kunstcollectief dat bekend is geworden door hun ongeplande en provocerende punkoptredens op ongebruikelijke openbare plaatsen. De groep gebruikt hun muziek om aandacht te vragen voor belangrijke thema's zoals feminisme, LGBTQ-rechten en het regime van Russische president Vladimir Putin. Op 17 augustus 2012 werden de drie leden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Op 10 oktober, na een beroep, werd Samutsevich vrijgelaten op proef en haar straf werd opgeschort. De straffen van de andere twee vrouwen werden gehandhaafd.

Riot Days
Pussy Riot: Riot Days is een theatervoorstelling gebaseerd op het boek ‘Riot Days’ van Maria Alyokhina. De voorstelling vertelt het verhaal van de groep Pussy Riot en hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid. De voorstelling is een mix van muziek, theater en film en wordt uitgevoerd door vier acteurs: Maria Alyokhina, Kyril Masheka, Nastya en Max. De voorstelling is geproduceerd door Alexander Cheparukhin en geregisseerd door Yury Muravitsky.

Tickets voor Pussy Riot: Riot Days zijn vanaf vrijdag 24 november 10:00 uur te koop via deze website en kosten 30,50 euro.

Pussy Riot (RU) op Pussy Riot (RU) vrijdag 12 april
Genre: Punk/Emo/Hardcore
Pus­sy Riot (RU) Riot Days!
Nieuwe Nor
Punk/Emo/Hardcore
Pussy Riot
Pussy Riot

Pussy Riot is een Russische, feministische, politieke punkrockband die in Moskou met provocerende optredens actief is. Hierbij snijdt de groep onderwerpen aan als de situatie van vrouwen in Rusland en de verkiezingscampagne van president Poetin. Op 17 augustus 2012 werden de drie leden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Op 10 oktober, na een beroep, werd Samutsevich vrijgelaten op proef en haar straf werd opgeschort. De straffen van de andere twee vrouwen werden gehandhaafd.

Lees verder...
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies