Hatred Reborn: Hatesphere is terug!

Hat­red Reborn: Hate­sp­he­re is terug!

Blogger Jens Rademakers laat regelmatig zijn licht schijnen op onze hardere programmering. Deze keer over een band die hij tot de crème de la crème van de Deense metal scene rekent, Hatesphere.

Wie kan zich de voormalige Rock Temple op het pleintje in Spekholzerheide, Kerkrade-West, nog herinneren? Deze underground kroeg had van tevoren al onder de naam Lazerus een redelijke reputatie opgebouwd en werd wat later een epicentrum voor heel wat hardere rock-en metalconcerten in de regio. Er kwamen bands langs als Onslaught en Backfire en na een desastreus verlopen voetbalwedstrijd hadden we er ooit als goedmakertje een legendarische avond met NY hardcore legendes Pro-Pain.

De Rock Temple is helaas niet meer. Alleen het oude naambord aan de gevel (het hangt er volgens mij nog steeds) herinnert nog aan die bijzondere periode, waar in een betrekkelijk korte tijd toch best een hoop interessante bands voorbij kwamen. En een bijzondere band die op zo'n avond in de Rock Temple ook een keer voorbij is gekomen is het Deense Hatesphere.

Het zal op zijn minst een jaartje of 15 geleden zijn geweest dat Hatesphere die keer in de bovengenoemde Rock Temple in Kerkrade-West op het podium stond, waar de band voor een dit keer halflege zaal blijkbaar toch een knallende show wist te geven. Eerlijk gezegd weet ik dit uit de secundaire bron van een oude bekende, want ik kon er zelf die bewuste avond niet bij zijn. Nieuwsgierig geworden naar waar zijn aanhoudende enthousiasme voor deze band vandaan kwam ben ik me met terugwerkende kracht dan toch maar eens ̈in gaan luisteren ̈. En ja, hij had gelijk: Ik was een tamelijke domoor geweest dat ik net deze show aan me voorbij had laten gaan. Zeker omdat de band daarna in onze regio niet meer, althans zo ver ik weet, gespeeld heeft (mocht ik me hierin vergissen mag dhr. Samson me een standje geven).

Hatesphere mag men de laatste 20 jaar toch wel zo'n beetje tot de crème de la crème van de Deense metal scene rekenen. De band maakt een moddervette mix van technische death-en thrashmetal, maar heeft ook een lichte metalcore touch. De band lijkt op de een of andere manier net de doorbraak naar de absolute top gemist te hebben, wat volgens mij vooral te maken heeft gehad met de diverse ledenwisselingen. Maar dat doet helemaal niks aan af aan het feit, dat Hateshere voor de rest een uitstekende band is die een breed publiek kan bestrijken, van death-en thrashmetal liefhebbers tot zelfs hardcore fans.

Met hun nieuwe album 'Hatred Reborn' heeft de band in 2023 net weer een top album uitgebracht, dat als een trein over je heen dendert. Dat ze met hun landgenoten Mercenary op 16 februari voorbij komen in de Nieuwe Nor is een buitenkans die ik deze keer zeker niet ga laten liggen.

Jullie toch ook niet?

Jens Rademakers, december 2023

Jens Rademakers
Jens Rademakers schrijft en luistert het liefst naar harde muziek en is een fervent bezoeker van de Hard In Heerlen-avonden. Ook schrijft hij voor De Afgrond. Samen met Michel Lemaire is hij drijvende kracht achter het boek 'The Post Industrials: de subculturen van Heerlen en omstreken'. Dit fotoboek, dat in 2023 is verschenen, brengt meer dan 30 persoonlijke herinneringen van (oud)inwoners van de regio Parkstad samen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies