Nieuwe Nor introduceert Stilte Tickets tegen ‘Dutch Disease’

Nieu­we Nor intro­du­ceert Stil­te Tic­kets tegen Dut­ch Disease’

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen introduceert als eerste poppodium ter wereld het ‘Stilte Ticket’. Met het ticket krijgt de bezoeker toegang tot een specifiek gedeelte van de zaal waar niet gepraat mag worden tijdens het concert. Op deze manier wil de Nieuwe Nor de concertbeleving optimaliseren en de zogenaamde ‘Dutch Disease’ tegengaan.


Al jaren wordt het Nederlandse clubcircuit geteisterd door een ergerlijk fenomeen. De term ‘Dutch Disease’ wordt bij concerten gebruikt om aan te geven dat mensen door de muziek heen blijven praten en zo het plezier van andere mensen verstoren. Door het aankopen van een zogenaamd ‘Stilte Ticket’ krijgt een bezoeker van de Nieuwe Nor gegarandeerd een plek in de zaal waar hij ongestoord van de muziek kan genieten.

Eerdere pogingen om de Dutch Disease aan banden te leggen brachten de Nieuwe Nor niet het gewenste resultaat. In 2018 was er, op initiatief van het Paard in Den Haag, de lul-niet-lolly. “Door een lolly te geven wezen we concertbezoekers op subtiele manier op hun storende gedrag”, vertelt Hoofd Marketing Ruben Schreibers. Dit had slechts een beperkt effect: “Zodra de lolly op was, meestal na een minuut of 10, verviel de concertbezoeker in zijn oude gedrag.”

Door de aankoop van een Stilte Ticket krijgt de bezoeker gegarandeerd een stille plek in de zaal: “Het lijkt heel erg op de stiltecoupé in een trein. We zetten dan ook een Stilte Conducteur in die erop toeziet dat iedereen gedurende het hele concert zijn mond dichthoudt.” Het eerste concert waarvoor Stilte Tickets te koop zijn, is het concert van de bekende heavymetalband Lordi op 8 april. Vanwege de inzet van extra personeel zijn de Stilte Tickets € 2,50 duurder dan een normaal ticket.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies