Crash Test Dummies

Crash Test Dummies

Mmm Mmm Mmm Mmm

09 oktober 2024 Nieuwe Nor
Open: 19:00
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 23:00

Mmm Mmm Mmm Mmm. Ken je het nog? In 1993 scoorde de Canadese band Crash Test Dummies een dijk van een hit met het nummer. Een jaar later verscheen hun succesplaat God Shuffled His Feet. Ruim 30 jaar geleden alweer tourt de band weer in de originele formatie. Dus mét die wonderbaarlijk lage stem van frontman Roberts, de anekdotische teksten en met de akoestisch getinte rocknummers. En daarmee is elke show een unieke beleving.

Artist Info
Crash Test Dummies
Crash Test Dummies

Canadese band die in 1994 doorbreekt in Nederland met de hit 'Mmm Mmm Mmm Mmm'. Het album God Shuffled His Feet (1993) is een wereldwijd succes, maar de Crash Test Dummies kunnen het succes niet evenaren met A Worm's Life (1996). Op de Universiteit van Winnipeg in Canada staat Brad Roberts bekend als een studiebol, een nerd, een strebertje. Hij behaalt zijn doctoraal in Engelse taal en filosofie met gemak en besluit verder te studeren om 'professor' te worden. Dat plan wordt bijgesteld wanneer zijn schoolbandje onverwachts en onbedoeld succesvol wordt. Roberts heeft namelijk een demo-tapeje gemaakt om zijn hobby-bandje genoeg optredens te bezorgen. Maar die demo-tapejes worden snel opgemerkt door een platenmaatschappij die de band The Crash Test Dummies onmiddellijk een contract aanbiedt! In thuisland Canada wordt het debuutalbum The Ghosts That Haunt Me (1991) meteen een enorme hit. In overige delen van de wereld krijgt de band ook een bescheiden cult-aanhang. Dankzij ex-Talking Head Jerry Harrisons' radiovriendelijke produktie voor het volgende album God Shuffled His Feet (1993) krijgen de Crash Test Dummies enorme aandacht in de VS en Europa. Niet in de laatste plaats door de eerste single van het album: 'Mmm Mmm Mmm Mmmm' dat een fijn aanstekelijk en simpel refrein heeft. De lage stem van frontman Roberts en zijn wonderlijke anekdotische teksten bezorgen de band in verschillende landen grote bekendheid. Kritiek op de plaat luidt dat de teksten van Roberts soms iets te moeilijk en levensbeschouwelijk zijn; Sartre, de verschillende filosofische stromingen en het kubisme horen volgens sommige critici niet in songtesten thuis. Het album A Worm's Life volgt in 1996 en drie jaar later komt Give Yourself A Hand (1999) uit. Frontman Brad Roberts komt in de herfst van 2000 met een soloalbum Crash Test Dude, een collectie van hits van de band in een akoestische versie. Een paar weken later krijgt Roberts een ernstig auto-ongeluk waarbij hij bijna zijn arm verliest! Maar Roberts herstelt en in 2001 maakt hij zijn 'come-back' met het album I Don't Care If You Don't Mind dat gepresenteerd wordt als een solo-album. Een bijzondere album omdat hij deze gemaakt heeft met mensen die hij heeft ontmoet tijdens zijn revalidatie-periode. Op de cover steunt Roberts trots op zijn arm (met grote tattoo) op tafel.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies