Downhill - The Final Chapter ft. Suicide Commando, Underviewer & FÏX8-SËD8

Down­hill — The Final Chap­ter ft. Sui­ci­de Com­man­do, Under­vie­wer & FÏX8-SËD8

in loving memory of Johan van Mulken

25 november 2023 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 01:00

Het laatste hoofdstuk van Downhill. Vanuit een enorme passie voor muziekstijlen als Electronic Body Music en Industrial bouwde Johan van Mulken sinds 2004 met zijn festival en concerten aan de scene in de euregio. Op 7 juni j.l. kwam daaraan door zijn onverwachte overlijden een abrupt einde. En dat terwijl hij al had aangekondigd dat de komende Downhill de laatste zou zijn. Samen met de overige leden van Downhill Productions hebben we als Nieuwe Nor besloten dat dat laatste hoofdstuk er moet komen, op 25 november, de dag die al gepland was, met de acts die Johan geboekt had. Een avond waarop we nog één keer Downhill organiseren zoals Johan dat zo graag deed: vol overgave en tot in de puntjes.

Suicide Commando (BE)
Suicide Commando, alias Johan van Roy, heeft ondertussen één van de langste carrières in de Belgische electro-industriële muziek achter de rug, uitgroeiend van een bescheiden begin in de EBM-scene van de jaren ’80, tot een boegbeeld van het genre vandaag. De onbevreesde verkenning van de duistere kant van de menselijke natuur, gecombineerd met de intense, op de dansvloer gerichte songs leverde hem bij elke volgende generatie weer nieuwe fans op.

UnderViewer (BE)
Voordat Jean-Luc de Meyer in 1981 aan het Front 242-avontuur begon, werkte hij al sinds 1978 samen met Patrick Codenys. Als Underviewer maken zij catchy, verslavende synthsongs geïnspireerd door de Neue Deutsche Welle. Met een ‘minimal approach’ en vol experiment met analoge apparatuur benaderen ze hun muziek zonder restricties. Aangezien het duo zich begin jaren tachtig bij Front242 (8 september in de Nieuwe Nor) voegde, zullen weinig mensen bekend zijn met hun werk dat pas in 2017 voor het eerst werd uitgebracht.

FÏX8-SËD8 (DE)
FÏX8-SËD8 is een donker electro/EBM project uit Frankfurt, opgericht door mastermind Martin Sane. Zwaar beïnvloed door Noord-Amerikaanse industriële acts zoals Velvet Acid Christ en Skinny Puppy, wordt het geluid van de band gekenmerkt door het gebruik van samples, aangevuld met complexe sequenties, en geladen met karakteristieke stemgeluiden. In 2021 bracht FÏX8-SËD8 haar vijfde studioalbum ‘The Inevitable Relapse’ uit op Dependent Records.

We zouden het heel mooi vinden om voor deze avond verhalen uit de scene op te tekenen van mensen met wie Johan gewerkt heeft of bevriend was. Heb je een mooi verhaal of anecdote of wil je gewoon iets kwijt? Laat het ons weten via [email protected]. Op de avond zelf zal er tevens een condoleance-boek aanwezig zijn.

De kaartverkoop start op 14 juli om 10:00 uur.

Time table

Zaterdag 25 november

20:00

doors open

20:30

Fix8:Sed8

22:00

Underviewer

23:15

Suicide Commando

00:30

end

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies