'Parallel': interdisciplinair kunstproject

PARALLEL is een interdisciplinair project dat bij de Poppodium NIEUWE NOR plaatsvindt. In een drie maanden durend traject werken Kunstbende deelnemers, Kunststudenten en Beeldend Kunstenaars samen om een tentoonstelling te maken waarin Kunst en Muziek elkaar ontmoeten. Voor het laatste nieuws en activiteiten check: facebook.com/parallelheerlen


Parallel #3 opent op zaterdag 25 maart 2017 in het café van poppodium NIEUWE NOR. 

Op zaterdag 25 maart vindt de presentatie plaats van  het derde traject. Tijdens deze gelegenheid presenteren de deelnemers, studenten van MaFAD Master 'Polis' (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) en een deelnemer van Kunstbende Limburg, werk dat zij hebben gemaakt in samenwerking met en onder begeleiding van kunstenaar Lucas Kramer en tenor Eelke van Koot.

Tijdens de feestelijke opening zullen Lucas Kramer (Maastricht, 1988), Eelke van Koot (Nijmegen, 1983), Joep Hinssen (Venlo, 1988), Don Possen (Heerlen, 1990) en Menno Prins (Sittard, 1999) een gezamenlijke performance uitvoeren bestaand uit vijf episodes die door de deelnemers afzonderlijk zijn ontwikkeld. Het schilderij 'De Schreeuw' van Edvard Munch uit 1893 is de inspiratie van de groep en leidt hun onderzoek naar respectievelijk resonantie, stilte, verwachting en uitdrukking van kreet en alarm. Het residu van de performance zal in de NIEUWE NOR achterblijven tot de finissage waarbij door uiteenlopende artiesten een connectie wordt gelegd met de uitgangspunten en interesses van de deelnemers.


De expositie Parallel #3 is de derde in een serie van vier waarin beeldend kunstenaars gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MaFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallelen tussen muzek en beeldende kunst in hun eigen werk.

Openingstijden
De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van de NIEUWE NOR. Side program: zie facebook.com/parallelheerlen

===

PARALLEL
In het leven en werk van kunstenaars Joan van Barneveld, Mike Moonen, Lucas Kramer en Roy Vastenburg neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. Deze ervaren kunstenaars begeleiden allen een groep waarbinnen grenzen, parallellen en verschillen, en de uitdaging van het verenigen van beide disciplines worden onderzocht. Met exposities en een bijbehorend publieksprogramma willen we de bezoekers van de NIEUWE NOR op een laagdrempelige manier kennis laten maken van jonge, experimentele kunst en een toevoeging bieden aan hun bezoek.

Door aan te sturen op talentontwikkeling, kennis uitwisseling, samenwerking en interdisciplinair werken met een doorlopende leerlijn (leerling-student-kunstenaar) willen we de deelnemers een unieke ervaring bieden en toevoeging op hun beeldende ontwikkeling.

Voor het laatste nieuws en activiteiten check: facebook.com/parallelheerlen 

Kunstenaars:
Joan van Barneveld
Mike Moonen
Lucas Kramer
Roy Vastenburg

Studenten:
Morena Bamberger, Amber Lalieu, Krista Smulders, Joep Hinssen, Ties van Dijk, Fran Hoebergen, Don Possen en Yael Wolfs.

Kunstbende deelnemers:
Menno Prins, Ellis Driessen, Robin Gort, Boris Dieleman.

Partners:
poppodium NIEUWE NOR, Zeldelijk, MAFADKunstbende Limburg(h)EARSCHUNCK*,Heerlen MuralsMaastricht UniversityCultura NovaVideo Power.

Pers:
ZwartGoud over PARALLEL

Initiator: Marjolein van der Loo
Contact:  [email protected]

PARALLEL wordt mogelijk gemaakt door:
Poppodium NIEUWE NOR
Provincie Limburg
Gemeente Heerlen
Prins Bernard Cultuurfonds Limburg

Bekijk ook onze andere projecten


Meld je aan voor de nieuwsbrief