'Parallel': interdisciplinair kunstproject

PARALLEL is een interdisciplinair project dat bij de Poppodium NIEUWE NOR plaatsvindt. In een drie maanden durend traject werken Kunstbende deelnemers, Kunststudenten en Beeldend Kunstenaars samen om een tentoonstelling te maken waarin Kunst en Muziek elkaar ontmoeten. Voor het laatste nieuws en activiteiten check: facebook.com/parallelheerlenParallel #4 opent op donderdag 11 mei 2017 bij poppodium NIEUWE NOR. 

Op donderdag 11 mei vindt de presentatie plaats van  het vierde traject. Tijdens de feestelijke opening zullen begeleidend kunstenaar Roy Vastenburg (Hilversum, 1988), Krista Smulders (Venray, 1988), Fran Hoebergen (Weert, 1991) en Yaël Wolfs (Eijsden, 1993) een ongewone musical presenteren die zij hebben gemaakt in samenwerking met theatermaker Nina Willems.

De deelnemers hebben gewerkt aan een voorstelling waarvoor ze teksten, liedjes, decors en kostuums hebben ontwikkelt. Vanaf 28 april worden een roadmovie van hun proces en onderdelen van hun musical tentoongesteld bij Greylight Projects in Hoensbroek waar de groep samen heeft gewerkt en gewoond.   

 

Een boosaardige kalkoen, een brutale meeuw, een nieuwsgierig roodborstje en meegaande eend beleven samen avonturen met een kip als aanvoerder. Tarotkaarten leiden hun verhaal van alledaagse rituelen tot raadselachtige angsten naar een curieus einde.

 
 

De expositie Parallel #4 is de laatste in een serie van vier waarin beeldend kunstenaars gedurende het seizoen 2016/2017, in samenwerking met kunststudenten van MaFAD, Kunstbende Limburg deelnemers en experts uit het werkveld, om beurten in poppodium NIEUWE NOR exposeren. In het leven en werk van de deelnemers neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. In de samenwerking onderzoeken zij de grenzen, verschillen en parallelen tussen muzek en beeldende kunst in hun eigen werk.

Openingstijden
De expositie is geopend en gratis te bezoeken op afspraak en tijdens activiteiten van de NIEUWE NOR. Side program: zie facebook.com/parallelheerlen

===

PARALLEL
In het leven en werk van kunstenaars Joan van Barneveld, Mike Moonen, Lucas Kramer en Roy Vastenburg neemt muziek telkens een verschillende maar belangrijke rol in. Deze ervaren kunstenaars begeleiden allen een groep waarbinnen grenzen, parallellen en verschillen, en de uitdaging van het verenigen van beide disciplines worden onderzocht. Met exposities en een bijbehorend publieksprogramma willen we de bezoekers van de NIEUWE NOR op een laagdrempelige manier kennis laten maken van jonge, experimentele kunst en een toevoeging bieden aan hun bezoek.

Door aan te sturen op talentontwikkeling, kennis uitwisseling, samenwerking en interdisciplinair werken met een doorlopende leerlijn (leerling-student-kunstenaar) willen we de deelnemers een unieke ervaring bieden en toevoeging op hun beeldende ontwikkeling.

Voor het laatste nieuws en activiteiten check: facebook.com/parallelheerlen 

Kunstenaars:
Joan van Barneveld
Mike Moonen
Lucas Kramer
Roy Vastenburg

Studenten:
Morena Bamberger, Amber Lalieu, Krista Smulders, Joep Hinssen, Ties van Dijk, Fran Hoebergen, Don Possen en Yael Wolfs.

Kunstbende deelnemers:
Menno Prins, Ellis Driessen, Robin Gort, Boris Dieleman.

Partners:
poppodium NIEUWE NOR, Zeldelijk, MAFADKunstbende Limburg(h)EARSCHUNCK*,Heerlen MuralsMaastricht UniversityCultura NovaVideo Power.

Pers:
ZwartGoud over PARALLEL

Initiator: Marjolein van der Loo
Contact:  [email protected]

PARALLEL wordt mogelijk gemaakt door:
Poppodium NIEUWE NOR
Provincie Limburg
Gemeente Heerlen
Prins Bernard Cultuurfonds Limburg

Bekijk ook onze andere projecten


Meld je aan voor de nieuwsbrief