Bezoekers


Bezoekers - veelgestelde vragen


Ik hoorde / las dat er binnenkort een act in de NIEUWE NOR speelt, maar dit staat niet op jullie website! Gaat het concert wel door?
Dit kan heel af en toe voorkomen, b.v. wanneer de zaal door een externe partij wordt gehuurd, maar onze website is het officiële en meest betrouwbare informatiemiddel, hierop staat altijd de laatste info.

Heeft de NIEUWE NOR rolstoelfaciliteiten?
De NIEUWE NOR is voor bezoekers die zijn aangewezen op een rolstoel uitstekend toegankelijk. Er is ook een aangepaste toilet aanwezig. 

Ik ben slecht ter been. Zijn er zitmogelijkheden?
De concerten in de zaal zijn sta-concerten (tenzij anders aangekondigd). Dit betekent dat er in principe geen zit-mogelijkheden zijn en dat we die ook niet kunnen bieden i.v.m. de capaciteit. Echter, ben je slecht ter been en wil je toch naar een concert? We adviseren graag of er mogelijkheden zijn om je tot dienst te zijn. Neem contact op vóór je een ticket koopt. Is er sprake van geval van overmacht (je breekt een been twee dagen voor het concert); neem ook dan contact op. 

Wanneer is het café van de NIEUWE NOR open?
Het café van de NIEUWE NOR is open tijdens activiteiten in de zaal, vanaf een half uur voorafgaand aan de zaal-activiteit tot maximaal een uur erna. Op dance-avonden sluit het café om 03:00 uur. Vanaf 03:00 uur is er geen entree meer, alleen nog uitloop. 

Hoe laat begint het concert?
Concerten starten standaard om 20:30 (tenzij anders aangekondigd - zie aanvangstijdstip op deze website) en de zaal/café/kassa zijn een half uur van te voren open. Dance-avonden starten om 22:00 (tenzij anders aangekondigd - zie aanvangstijdstip op deze website), waarbij het café/kassa een half uur ervoor open zijn.  

Hoe laat is het concert afgelopen?
Concerten eindigen normaal gesproken tussen 23:30 uur en 23:45 uur. Dit geeft de meeste bezoekers de mogelijkheid om met Openbaar Vervoer thuis te komen. Dit geldt alleen voor concerten (dus niet voor dance-avonden) en ook niet als er sprake is van een festival-setting. Na afloop van het concert blijft er in veel gevallen wel een DJ nog een tijd draaien en is het café geopend tot ten laatste 01:00 uur. Op dance-avonden zijn we open tot 04:00. Vanaf 03:00 uur is er geen entree meer, alleen nog uitloop. 

Is het toegestaan foto's te maken tijdens een programma? 
Zonder schriftelijke toestemming vooraf van NIEUWE NOR personeel is het niet toegestaan om in de NIEUWE NOR te fotograferen met professionele apparatuur, professionele film-, video- en/of  geluidsopnames te maken.