Knight of The Guitar II
ft. Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother's Finest) , Leif de Leeuw en Ruben Hoeke
29 December 2018

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 23,00
student: € 20,00
cjp: € 20,00
avondkassa: € 25,00

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets

Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother's Finest) , Leif de Leeuw en Ruben Hoeke. Een indrukwekkend gezelschap van vijf topgitaristen die samen komen in Knight Of The Guitar om hun krachten te bundelen! Elk is meester in zijn eigen genre, maar kleuren op 29 december in de NIEUWE NOR ook buiten de lijntjes. Deze muzikale grootheden worden bijgestaan door de Jan Akkerman Band en vocalisten Laurie Akkerman en Brown Hill.

Jan Akkerman is al meer dan vijftig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen in Nederland. Bekend is van bands als Focus en Brainbox en werkte Akkerman daarnaast ook samen met een scala van artiesten als BB King, Ice-T en Charlie Byrd. Een tijd geleden kwam Jan Akkerman om jaarlijks rond zijn verjaardag een muzikaal evenement te organiseren met verschillende topmuzikanten. Zo kwam ook Knight Of The Guitar tot stand.De Amsterdamse jazzmuzikant Anton Goudsmit werd bekend als gitarist van New Cool Collective en The Ploctones. Tijdens zijn carrière mocht hij al de felbegeerde Boy Edgar prijs in ontvangst nemen en in hetzelfde jaar ontving hij 't Duveltje voor beste popgitarist.John Hayes is vanaf de jaren '90 lid van Mother's Finest (op 31 januari a.s. in de Limburgzaal te zien!) waar hij de band nieuwe wegen liet bewandelen en funk nog vetter en toegankelijker maakte. Naast zijn werk in Mother's Finest trad hij ook op met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl , The Beastie Boys en Herman Brood and His Wild Romance.

De jongste telg van dit gezelschap, Leif de Leeuw. Nog maar begin twintig, maar al in het bezit van meerdere prijzen als gitaartalent van het jaar en beste gitarist van de Benelux. Samen met de Leif de Leeuw Band bracht hij het album 'Leelah' uit en op dit moment is hij druk bezig met de opvolger van dit album!Ruben Hoeke werkte natuurlijk al samen met Jan Akkerman, maar hij stond ook op het podium met Thé Lau en Wouter Planteteijdt. Ook vroeg Mick Taylor ( ex- Rolling Stones) hem voor in zijn begeleidingsband.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief