Kärbholz (DE)
+ Mustasch (SWE)
28 April 2019

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart
voorverkoop: € 21,00
avondkassa: € 25,00

Open 19:00 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets

Rammstein, Die Toten Hosen, maar ook Brings. Duitse rockbands die in hun moedertaal zingen en ook in Nederland bekendheid genieten. Dat geldt (nog) niet voor Kärbholz: nog nooit in hun 18-jarige bestaan waren ze aan deze kant van de grens te zien. En dat terwijl ze in Duitsland en Oostenrijk in april 15 grote zalen platspelen. Ter afsluiting van die succesvolle 'Herz & Verstand' tour komt Kärbholz voor een extra en exclusief concert naar Heerlen.

Kärbholz bestaat uit vier mannen mannen uit het plattelandsdorp Ruppichteroth in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Torben Höffgen (zang) en Adrian Kühn (gitaar) vormen de creatieve spil en schrijven ook de teksten. Stefan Wirths (bas) en Henning Münch (drums) zorgen voor de basis en eenheid die nu al dik 10 jaar in deze formatie samen is. Volgens de band moet muziek met passie worden gebracht, uit het hart komen en een verlangen opwekken om hard mee te schreeuwen of gewoon te fluisteren. Hun muziek kun je dan ook niet omschrijven als virtuoos of ingewikkeld: punk en vrij nette metal vormen de basis, waarover persoonlijke teksten in het Duits worden gezongen. In Duitsland zijn ze al lang geen onbekenden en zijn ze geregeld in de hitlijsten te vinden. Hun album 'Überdosis Leben' kwam tot plek twee in de albumcharts. Op 8 maart a.s. volgt een nieuw album, 'Herz & Verstand' (op Metalville - P.I.A.S.), gevolgd door een tour langs 15 grote zalen. En één kleine, in Nederland, want op zondag 28 april staat Kärbholz in poppodium NIEUWE NOR. Zorg dat je erbij bent en achteraf kunt zeggen: "Ich war dabei".support: Mustasch
De pure rock van Mustasch laat alle boxen trillen. Dit jaar bereikten de vier Zweden niet alleen hun twintigste verjaardag, maar brachten ze ook hun negende album 'Silent Killer' uit. Laat je niet voor de gek houden door die titel: Mustasch is alles behalve 'silent'. Binnen 30 minuten vernietigt het kwartet alles dat hen ook maar een beetje in de weg staat. Durf je deze verwoesting live aan?Dit concert wordt georganiseerd door The Rock Online i.s.m. NIEUWE NOR en vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief