Malford Milligan & The Southern Aces (USA/NL)
'Southern Roots presents'
23 February 2019

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 19,00
avondkassa: € 23,00
student/cjp: € 15,00

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 20:00u. deuren | 20:30u. Malford Milligan (met pauze, verwacht einde concert: 22:30u.)

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Samen met zijn Nederlandse allstar-begeleidingsband The Southern Aces bracht hij dit jaar het indrukwekkende en zwaar bejubelde album ‘Life Will Humble You’ uit. En dat klinkt soulvol, rootsy, intens en intiem. Op zaterdag 23 februari 2019 nodigt Southern Roots de volledige band Malford Milligan & The Southern Aces uit voor een intiem concert in poppodium NIEUWE NOR.

Malford Milligan werd geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959. In zijn jeugd hadden de raciale spanningen een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…

Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen. Nu zijn de twee vrienden terug met een nieuw project “Malford Milligan & The Southern Aces” waarbij de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate zullen zijn…Line Up:
Malford Milligan – Leadsinger
Roel Spanjers - Piano & Backings
Jack Hustinx - Guitar & Backings
Eric van Dijsseldonk - Guitar & Backings
Fokke De Jong – Drums
Roelof Klijn - Bass & Backings

“Voor deze ‘Life Will Humble You’ kun je alleen maar superlatieven gaan gebruiken. Een album zo puur dat het je wel naar je strot gaat grijpen van vervoering.” (Rootsville, oktober 2018)
“Hartverscheurend mooie liedjes.” (Johnny’s Garden, oktober 2018)
“Wij zijn echt kapot van deze plaat. En als u ons nu excuseren wil… Wij zouden er graag op ons gemak nog eens gaan naar luisteren.”
(Ctrlaltcountry.be, oktober 2018)
“Een album om deze herfst en winterdagen goed mee door te komen Soulful Americana en soulful it is! Een pracht van een album.” (Fotosbluesrock.nl, oktober 2018)

Dit concert vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd i.s.m. Southern Roots. De kaartverkoop is direct gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief