Nitzer Ebb
+ Liebknecht + Ersatz DJ's
19 November 2019

Nieuwe Nor - zaal


De online kaartverkoop loopt tot 19:00 uur op de avond van het concert. Als er daarna nog tickets beschikbaar zijn, zijn deze aan de avondkassa vanaf 19:00 uur te koop.
voorverkoop: € 32,50
student/cjp: € 30,00
avondkassa: € 35,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30u. deuren open | 20:00u. Liebknecht | 21:00u. Nitzer Ebb

Nitzer Ebb is een van de belangrijkste bands uit de eerste golf electronic body music (EBM). Samen met Front 242 was Nitzer Ebb bepalend voor het geluid en imago van latere EBM-bands. De muziek van Nitzer Ebb kenmerkte zich door een vergaand minimalisme, in contrast met Front 242, die juist opvielen door een rijke en complexe orkestratie. Vaak bestonden de nummers uit niet meer dan een beat en een bass-sequence waar zanger Douglas McCarthy zijn teksten overheen schreeuwde/zong. In dit opzicht leken ze veel op een hardere en agressievere versie van Deutsch Amerikanische Freundschaft.

In 2018 kondigde Nitzer Ebb een reünie aan. Behalve een her-uitgave van de eerste vijf album op Mute Records gaat de band in 2019 weer optreden in de originele line-up, waaronder kern-duo Douglas McCarthy en Bon Harris. Het is voor het eerst sinds 1987 dat Nitzer Ebb in deze samenstelling op de podia staat. In de komende zomer staan ze op grote festivals als Amphi, W-Fest en zelfs dance-festival Dekmantel waarna er in het najaar ruimte is voor clubshows, waaronder een exclusieve Nederlandse show op dinsdag 19 november in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen!

Liebknecht verzorgt de support-act en de Ersatz DJ's  draaien.

Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR.


Meld je aan voor de nieuwsbrief