06-05-2020
Het Nieuwe Normaal editie 3


De eerste twee uitzendingen van ‘Het Nieuwe Normaal’ stonden in het teken van de implicaties van de corona-crisis voor de zwaar getroffen sectoren popmuziek - podia, festivals en muzikanten - en de horeca. Tijdens de derde uitzending van ‘Het Nieuwe Normaal’ op dinsdag 12 mei nemen vastgoedondernemer Jos van de Mortel en politicus Ron Meyer plaats op anderhalve meter van elkaar en journalist Paul Dolhain. 

De Amsterdamse ondernemer Jos van de Mortel is eigenaar van diverse panden in Heerlen. Hij uitte zich onlangs op de website van Quote kritisch over de rol van de banken tijdens de corona-crisis. Welke gevolgen ervaart de vastgoedwereld op dit moment? En wat zijn volgens hem de consequenties op lange termijn, bijvoorbeeld ook voor de Heerlense binnenstad? 

Politicus Ron Meyer (1981, Heerlen) is fractievoorzitter van de SP in de Heerlense gemeenteraad. Hij werd landelijk bekend als FNV-leider van lange stakingen van schoonmakers en was van 2015 tot 2019 partijvoorzitter van de landelijke SP. In zijn betoog ‘Wat gisteren onmogelijk leek kan vandaag realiteit zijn, en morgen weer vergeten’, half april gepubliceerd in De Limburger, ging het over mogelijke sociale veranderingen in de gemeenschap na de corona-crisis. Hij twijfelde er openlijk aan of er automatisch grote veranderingen zullen plaatsvinden.

Muziek is er van Robbert Duijff. De Heerlense blues-muzikant vertegenwoordigde Nederland begin dit jaar tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Het werk van de Heerlenaar is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson maar ook latere namen zoals Dave Van Ronk, John Renbourn en Michael de Jong.

‘Het Nieuwe Normaal’ is wekelijks op dinsdagavond vanaf 20:00 uur live te zien via de Facebookpagina van poppodium NIEUWE NOR. Daarna blijft de uitzending beschikbaar op Facebook en wordt hij ook via het YouTube kanaal van de NIEUWE NOR aangeboden.

Meer nieuws

07-05-2021

Playground Heerlen daagt talentvolle Heerlense cultuurmakers uitLees meer


19-02-2021

Boek over halve eeuw NOR in de maakLees meer


19-05-2020

Liefde voor muziek petitieLees meer