14-04-2020
Home Grown: Limburgse artiesten maken thuis nieuwe muziek


De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes worden komende weken uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. 


In tijden van een crisis als corona zijn we op onszelf aangewezen. Op onze creativiteit. En op muziek. Muziek stopt gelukkig nooit. En zou de tijd die we gedwongen in onze eigen huizen door moeten doorbrengen niet ook een heleboel bijzondere muziek kunnen opleveren? Dat was de vraag waarmee dit project van start ging. Een 24-tal artiesten zijn benaderd voor het project. Onder andere Pablo van der Poel (DeWolff), Afterpartees, Yin Yin, The Dirty Denims en Mt. Atlas hebben hun medewerking toegezegd.

De komende weken zullen de liedjes één voor één worden uitgebracht via de social media van de podia. Aan het eind van de rit, nadat de crisis weer voorbij is, zullen de liedjes op een bijzondere manier worden gebundeld. Vanuit alle podia zal ook een live stream met alle nummers worden gehouden.

Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Een van de doelstellingen van het project is dan ook om Limburgs talent in deze bijzondere periode een podium te bieden.


De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd:

Nieuwe Nor
Pablo van de Poel (DeWolff)


Elle Hollis 


Dookie 

MT. AtlasMuziekgieterij
Yin Yin


WHYBE 

Solomon

Geoff Wyld

Poppodium Grenswerk
Mike Roelofs


Floating Leaf


Afterpartees 

Moksi (Samir Ait Moh) 

Muziekcentrum de Bosuil
Rockaley (Kelly Kockelkoren)

The Dirty Denims 

Jesse Kanters (Tommy Gazer) 
 


Hillbilly Moonshiners (Martijn Doensen)
 

ECI cultuurfabriek
Déjà

Maggie Dae

Maud Wilms 


Poppodium Volt
Mala

Hoagy

Stan Smeets
Morgana’s Illusion

Meer nieuws

07-05-2021

Playground Heerlen daagt talentvolle Heerlense cultuurmakers uitLees meer


19-02-2021

Boek over halve eeuw NOR in de maakLees meer


19-05-2020

Liefde voor muziek petitieLees meer