26-06-2017
NIEUWE NOR als poppodium van morgen


Heerlen, 26 juni 2017

Wat wil poppodium NIEUWE NOR de komende jaren bereiken? Omdat we het belangrijk vinden om geïnteresseerden inzicht te geven in ons beleid, hebben we als NIEUWE NOR een publieksvriendelijke versie van ons uitgebreide beleidsplan voor de periode 2017-2020 samengesteld. In twee A4'tjes lees je over onze missie en visie en leer je onze ambities en ideeën omtrent programmering en talentontwikkeling kennen.


PUBLIEKSVERSIE BELEIDSPLAN 2017

Poppodium NIEUWE NOR is hét poppodium van Parkstad, gelegen in centrumgemeente Heerlen. In onze activiteiten onderscheiden we onze presentatie- en talentontwikkelingsfunctie. Sinds 2006 programmeert Poppodium NIEUWE NOR zowel live-muziek als dance in de breedste zin van het woord. Onze missie: iedere muziekliefhebber in Parkstad popmuziek laten ontdekken en beleven.Daarnaast zetten we onze brede expertise in om op tal van gebieden talent te helpen ontwikkelen. Met onze partners bouwen we aan een bloeiende popregio in Parkstad.

Binnen Parkstad is Poppodium NIEUWE NOR dé autoriteit op het gebied van popmuziek. De spil en aanjager in de keten van popmuziek, tussen de Oefenbunker en Limburgzaal. Een uitdagend en divers podium dat er is voor de bezoeker die zich muzikaal inhoudelijk wil verrijken, het ultieme doel van de programmering. Maar onze deuren staan ook open voor bezoekers die voor (sociale) beleving komt, het avondje uit.

MISSIE
"Wij vinden dat iedere muziekliefhebber in Parkstad popmuziek moet kunnen ontdekken en beleven. We doen dat door onze bezoekers te verrassen met een gevarieerd programma: van nieuw talent tot internationale gevestigde acts. Daarnaast helpen we de regio zich verder te ontwikkelen tot een bloeiende popregio."

VISIE
"In Parkstad is poppodium NIEUWE NOR dé autoriteit op het gebied van popmuziek. 9 van de 10 muziekliefhebbers kennen de NIEUWE NOR binnen 5 jaar als podium waar elke leeftijd kan genieten van popmuziek. De NIEUWE NOR staat bekend als uitdagend en divers."

ONDERSCHEIDEND
Poppodium NIEUWE NOR onderscheidt zich van andere poppodia vanwege de uitgebalanceerde programmering die overeenkomsten kent met onder andere 3FM en Pinkpop. In alle leeftijdsfasen moet de Parkstedelijke inwoner iets van zijn/haar gading terug kunnen vinden in het aanbod. Daarin leggen we accenten die passen bij de regio en aansluiten bij het urban profiel van de stad Heerlen en haar unieke positie in de Euregio.

Vanuit die visie is Poppodium NIEUWE NOR het enige poppodium in Zuid-Limburg dat een dance-programmeur in dienst heeft en specifiek bezig is met het lokaal ontwikkelen van deze muziekstroming waarin ook veel aandacht is voor talentontwikkeling; van organisatoren tot dj- en producerstalent.

PROGRAMMERING
In onze programmering kijken we verder dan onze eigen locatie, maar bestaat de wens te programmeren ín en vóór de stad en regio, op plekken waar dat het beste past. Zo is Poppodium NIEUWE NOR de spil en voortrekker binnen de “Keten van Popmuziek”, die loopt van muziekcafé tot Pinkpop. Elk podium en festival in de keten heeft een belangrijke rol, van de eerste stappen op een café-podium van jonge lokale talenten tot wereldsterren als Green Day op Pinkpop. Een duidelijke missing link in deze keten is op dit moment een middenzaal met een capaciteit van 600-700 bezoekers tussen Oefenbunker en Limburgzaal. Poppodium NIEUWE NOR streeft naar de komst van deze middenzaal, die nergens anders in Zuid-Limburg te vinden is, om zo de keten te compleet te maken. Dat doen we in het naastgelegen voormalige Kegelpaleis. Dit biedt interessante mogelijkheden: het programmeren van bands en dj’s die Limburg momenteel links laten liggen, doorgroeimogelijkheden binnen de huidige infrastructuur, een breder en completer aanbod en hoger gemiddeld rendement per bezoeker. Het huidige poppodium zal samen met het Kegelpaleis dé nieuwe poptempel van Heerlen en Parkstad worden.

TALENTONTWIKKELING
Talentontwikkeling in de regio Parkstad vinden we van belang. Onder de vlag van Parkstad Popstad creëren we samen met onze partners een platform voor talent. Onze brede expertise zetten we daarom graag in om bij te dragen aan de ontwikkeling van toptalent.

Poppodium NIEUWE NOR is daarnaast een professionele en structurele partner voor opleidingen zoals het Arcus College. Jaarlijks bieden we minimaal 5 studenten een leer- werkplek. Daarnaast vervullen wij een belangrijke maatschappelijke rol. Permanent zijn er bij Poppodium NIEUWE NOR 40 tot 50 vrijwilligers actief betrokken in tal van functies.Wij bieden deze vrijwilligers een sociaal-maatschappelijke werkplek.


TOEKOMST
Voor de komende vier jaar zetten we in op de realisatie van de nieuwe zaal in het Kegelpaleis en ambiëren we het poppodium 2.0; een plek die zowel dicht bij haar publiek staat, diens wensen weet te onderscheiden en een duurzaam programma biedt voor muziekliefhebbers uit de regio in iedere fase van hun leven.

Meer nieuws

21-09-2020

Winnaars Zuid-Limburgse muziekwedstrijd FrontStage bekendLees meer


15-09-2020

Status activiteiten NIEUWE NORLees meer


19-06-2020

Start uitbreiding poppodium NIEUWE NORLees meer