04-11-2021
NIEUWE NOR EN DEMO PRODUCTIONS SLUITEN CONTRACT LICHT EN GELUID NIEUWE ZAAL


Door het zetten van een handtekening onder een nieuw 10-jarig contract hebben Vianney Demollin, directeur-eigenaar DEMO Productions, en Johan de Niet, directeur-bestuurder Nieuwe Nor, het partnerschap tussen beide organisaties verlengd. De bestaande samenwerking op het gebied van licht- en geluidstechniek tussen het audiovisuele bedrijf uit Stein en het Heerlense poppodium wordt uitgebreid met de nieuwe grote zaal waarvan de opening is voorzien in maart 2022.

Poppodium Nieuwe Nor is verheugd te melden dat DEMO Productions, naast de huidige partner voor de kleine zaal, ook het licht en geluid voor haar nieuwe grote zaal zal verzorgen. “Sinds 2018 werken we samen met DEMO Productions. Die samenwerking verloopt uitstekend. Nu de Nieuwe Nor wordt uitgebreid met een grote nieuwe zaal was de keuze voor DEMO dan ook snel gemaakt. Dankzij DEMO zijn wij verzekerd van state of the art licht en geluid en een perfecte service, niet alleen in onze kleine zaal, maar straks ook in onze prachtige nieuwe grote zaal”, vertelt Johan de Niet, directeur-bestuurder van de Nieuwe Nor. 

 

Voor het audio-systeem kiest het techniekteam van de Nieuwe Nor voor D&B Audiotechnik. Na een test met drie systemen in de 013 in Tilburg kwam de kwalitatieve Duitse luidspreker- en versterkerfabrikant als beste uit de bus. “Met name de dekking met relatief weinig speakers, het rendement en de klank van het systeem waren de doorslaggevende factoren bij onze keuze voor D&B Audiotechnik”, bevestigt Youri Gidding, hoofd techniek van de Nieuwe Nor, die het audiobedrijf AmpTec graag wil bedanken voor het verzorgen van de test van de verschillende systemen.


Het licht wordt uitgebreid met armaturen van Elation Professional en van Highlite, beide gevestigd in Kerkrade. Daarbij zal de nieuwe zaal gebruik maken van beweegbare trussen om de lichtset aan te bevestigen. Dit zorgt voor groter gemak in het presenteren van een uniek lichtontwerp bij iedere show. De nieuwe grote zaal van poppodium Nieuwe Nor heeft een capaciteit van 750 bezoekers en opent inmaart 2022. De nieuwbouw wordt moge lijk gemaakt dankzij bijdrages van de Gemeente Heerlen, Provincie Limburg en IBA Parkstad.


Meer nieuws

03-12-2021

‘Ik Wil Dansen’ van Froukje is de 3voor12 Song van het Jaar 2021Lees meer


02-12-2021

VanWyck debuteert op Excelsior RecordingsLees meer


02-12-2021

Lucky Fonz III heeft complete clubtour aangekondigdLees meer