12-11-2021
Protestsong 'Wat is het kut om agent te zijn' nieuwe single Sophie Straat


Sophie Straat maakte een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison, opende voor Andre Hazes Jr. in de Ziggo Dome en haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan twee miljoen streams. Sophie Straat is binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken. Vandaag komt nieuwe single 'Wat is het kut om agent te zijn' uit; Een anti-politie protestlied over de vrolijke pop van Fleetwood Mac heen.

Dit jaar vinden er meer protesten dan ooit plaats en tegelijkertijd zijn daar onlosmakelijk ook weer beelden van politiegeweld aan verbonden. Beelden van buitenproportioneel geweld tegen demonstranten. Beelden die al lang achterhaald moeten zijn maar dat nog steeds niet zijn.

Sophie legt uit: "Dit lied schreven we ruim een jaar geleden en we zouden willen dat het nog langer had kunnen blijven liggen. De bedoeling was namelijk eigenlijk om nu een lied over dromen uit te brengen, maar door al het nare nieuws dat voorbij blijft komen moet het nú naar buiten: wat is het kut om agent te zijn."

Samen met het nieuwe lied wordt ook de eerste Sophie Straat clubtour aangekondigd. Op 18 maart 2022 komt Sophie Straat voor een clubshow naar de Nieuwe Nor in Heerlen. De kaartverkoop voor de clubshow start op 12 november om 10:00 uur via deze link.

'Wat is het kut om agent te zijn' van Sophie Straat is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp.

Meer nieuws

03-12-2021

‘Ik Wil Dansen’ van Froukje is de 3voor12 Song van het Jaar 2021Lees meer


02-12-2021

VanWyck debuteert op Excelsior RecordingsLees meer


02-12-2021

Lucky Fonz III heeft complete clubtour aangekondigdLees meer