I Love My Ears


(bron: persbericht VNPF: 'Verstandig genieten van bands en dance muziek')

Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft op zaterdag 18 oktober 2014 tijdens het Amsterdam Music Festival in de Amsterdam ArenA het startschot gegeven voor I Love My Ears. I Love My Ears is een campagne voor het voorkomen van gehoorschade bij bezoekers van concerten en festivals. De organisatoren van muziekevenementen en de poppodia geven vanaf vandaag via hun brancheverenigingen VVEM en VNPF uitvoering aan deze campagne. NIEUWE NOR is lid van de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) en ondersteunt de campagne.


Samen met het Ministerie van VWS wordt al langer gewerkt aan het minimaliseren van het risico op gehoorschade bij bezoekers van concerten en festivals. Er is een aantal concrete maatregelen afgesproken over geluidslimitering (van 103 dB), geluidsmeting en de verkrijgbaarheid van (persoonlijke) gehoorbescherming.

Bij deze afspraken hoort ook een uitgebreide bewustwordingscampagne richting publiek en werknemers in de live branche. Muzieklocaties worden uitgerust met een tool kit waarmee ze op verschillende manieren met bezoekers kunnen communiceren. De campagne bestaat uit tips en aanbevelingen die er voor zorgen dat bezoekers van de bij de VVEM en VNPF aangesloten muzieklocaties op een voor het gehoor veilige manier van muziek kunnen genieten. Zie ook www.ilovemyears.nl voor meer informatie.

NIEUWE NOR ondersteunt de campagne van de VNPF. Het poppodium vindt het een taak voorop te lopen in de bewustwording rondom gehoorschade en heeft daartoe in het verleden al diverse acties op ondernomen; zo volgen we het Convenant Geluidsbeleid Muzieklocaties (mei 2011), maar kiezen we ervoor om op onze eigen locatie bezoekers niet bloot te stellen aan maximaal 103dB(A) maar 101dB(A) gezien de grootte van de locatie en de kwaliteit van het geluidssysteem. Dit beleid wordt niet alleen gevolgd door onze eigen technici, maar ook vooraf gecommuniceerd naar gast-technici, bands en dj's. Ook delen we sinds de start van het poppodium in 2006 al gratis herriestoppers (oordopjes) uit. Voor wie herbruikbare oordopjes verkiest, zijn er sinds 2012 Thunderplugs verkrijgbaar voor € 3,00 en alle NIEUWE NOR medewerkers zijn voorzien van aangemeten oordoppen.