Weet Waar Je Koopt


We doen als NIEUWE NOR ons best om de ticketprijzen voor concerten en dance-avonden op een betaalbaar niveau te houden voor bezoekers. Zo bepalen we de prijs altijd in samenspraak met de artiest. Via onze website en onze eigen voorverkoop-adressen proberen we zo volledig en duidelijk te communiceren over ticketprijzen en de start van de voorverkoop. Bovendien communiceren we als NIEUWE NOR alleen een all-in ticketprijs; de prijs die je ziet is de prijs die je bepaalt en er komen géén extra (verborgen) service- of administratie-kosten bij als je via onze website of de genoemde voorverkoop-adressen een ticket koopt. Daarnaast ondersteunen we de campagne 'Weet Waar Je Koopt'. Doel van de campagne is om bewustzijn te creëren bij het publiek: waarom is het onwenselijk dat er kaarten (voor meer dan het oorspronkelijke bedrag) worden doorverkocht en hoe koop je je kaarten wel veilig? 

WEET WAAR JE KOOPT-campagne

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.

Omdat het onderscheid tussen officiële en niet-officiële voorverkoopadressen zo moeilijk te maken is, betaalt het publiek  – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten die zijn gekocht via deze 'tussenhandel' gegarandeerd toegang geven tot het evenement. Bezoekers die via deze tussenhandel kaarten kopen, betalen niet alleen teveel, maar helpen daarnaast onbedoeld de doorverkoop van tickets in stand te houden.

Tickets voor concerten kun je het beste kopen via de website van de artiest, de locatie waar het evenement wordt gehouden of de website van de organisator. Via deze kanalen weet je zeker dat je wordt doorverwezen naar het officiële voorverkoopadres. 

Voor meer informatie: http://www.weetwaarjekoopt.nl/