Brass Fest Forever

Brass Fest Forever

met o.a. Janse Bagge Bend, Valvetronic Brassband & Miserabel

08 april 2022 Nieuwe Nor
Gulpener Grote zaal
Open: 19:00
Aanvang: 20:00
Einde: 23:45

Zaate herriemenie Miserabel en de Nieuwe Nor elkaar gevonden in de organisatie van een festival en concertreeks. Brass Fest Forever (BFF) * is een festival voor jong en oud. Na een succesvolle buiten-editie in september 2021, presenteren we een binnen-editie op vrijdag 8 april 2022 in de grote zaal van de Nieuwe Nor met optredens van Valvetronic Brassband, Janse Bagge Bend én, natúúrlijk, Miserabel zelf.


Janse Bagge Bend

De Janse Bagge Bend maakt al ruim 40 jaar de Limburgse podia onveilig! De eerste en tot nu toe enige Limburgstalige band die ooit een toptien hit scoorde met 'Sollicitere' (1982), zou volgens de oude regels recht hebben op pensioen. De leden van “de mooder van de Limburgse dialectgroepen” conformeren zich echter aan het huidige pensioenstelsel en gaan gewoon door! Met het enthousiasme van een bende jonge honden, en met een stevige blazerssectie, zijn ze zeker niet misplaatst op een nieuw blaasmuziek festival!Valvetronic Brassband

Valvetronic is een Brassband uit Amsterdam die elk publiek uit zijn dak laat gaan. Hun muziek, een mix van House/Dance/HipHop, barst van de energie. Gewapend met 10 blazers, drums en percussie heeft deze band menig groot podium plat gespeeld. In oktober 2021 bracht de band haar debuutalbum uit: ‘Before The Dawn’. Dit is een ode aan het door velen zo gemiste nachtleven en een energieke en dansbare mix van akoestisch en elektronisch, en van analoog en digitaal. Om de komst van deze epische plaat te vieren haalt Valvetronic alles uit de kast voor deze spetterende releaseshow! Voor degene die weer 'like old times' volledig uit zijn dak wil gaan: deze explosie van beats, brass en bangers moet je live hebben meegemaakt!Miserabel

De notoire Heerlense zaate herriemenie Miserabel is inmiddels beroemd en berucht om zijn eigenwijze en originele act. Tijdens Brass Fest Forever brengt Miserabel geen carnavaleske toestanden, want daar ken je ze wellicht van. Nee, ervaar een heuse pop-show van een brassband die met passie en power wordt gebracht.  • Brass Fest Forever is de nieuwe naam voor The Notorious Brass Fest en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning van de Provincie Limburg en Frisse Wind.


Time table
19:30

Ja, toch! (locatie: foyer)

20:00

Miserabel

21:00

Valvetronic Brassband

22:30

Janse Bagge Bend

Artist Info
Janse Bagge Bend
Janse Bagge Bend

In 2019 vierde de Janse Bagge Bend haar 40-jarig jubileum. De eerste en tot nu toe enige Limburgstalige band die ooit een toptien hit scoorde, zou volgens de oude regels recht hebben op pensioen. De leden van “de mooder van de Limburgse dialectgroepen” conformeren zich echter aan het huidige pensioenstelsel en blijven nog een tijdje actief.

Lees verder...
Valvetronic Brassband
Valvetronic Brassband

Valvetronic is een Brassband uit Amsterdam die elk publiek uit zijn dak laat gaan. Hun muziek, een mixvan House/Dance/HipHop, barst van de energie. Deze band heeft sinds hun debuut in 2018, in debovenzaal van Paradiso, menig groot podium platgespeeld. Denk aan festivals als ESNS, ADE, NorthSea Jazz, Oerol en So What’s Next. Deze explosie van beats, brass en bangers moet je live hebbenmeegemaakt!

Lees verder...
Miserabel
Miserabel

Herriemenie Miserabel werd in 1979 opgericht door een stel oude studievrienden die, weer terug in de provincie, het karnaval wilde vieren met een missie: op straat en met echte muziek. Met de jaren groeide de muzikale kwaliteit en werd de zaate hermenie bekend en berucht om zijn eigenwijze en originele carnavals-acts, de decadente feesten waar om elk kaartje werd gevochten en de obscure concertreizen waarover de leden, wijselijk, niets los laten. Miserabel is altijd een zondagskind geweest. Zo schreef Wim Kleinen o.a. de hit ‘due Italiani’, ook wel bekend als ‘op de lolly’, speciaal voor Miserabel. En waren muziekhelden als Marc Huynen en Emil Szarkowicz jarenlang dirigent van de herriemenie. Dit gecombineerd met plezier en liefde voor muziek zorgde er voor dat Miserabel de zaate hermeniekes crisis makkelijk kon overleven. Maar er is meer. Miserabel bleef zichzelf met succes opnieuw uitvinden. carnavalsmuziek werd steeds meer ook funk, tango, jazz en balkan. En de zaate hermenie werd steeds meer een zigeunerorkest, een straat big-band of een New-Orleans brass band. Wederom lacht het geluk de herriemenie toe omdat talenten als meesterarrangeur Roel van Wijk en de geboren frontman Louis Bonné de club hierbij op sleeptouw namen. Het hart blijft onveranderd ook bij het carnaval liggen. Samen met muziekvrienden Bart Storcken en Emil Szarkowicz eindigde Miserabel de afgelopen jaren op een 2de en 3de plek in de prestigieuze LVK carnavals liedjeswedstrijd. Hiermee maakt de herriemenie furore in de provincie en over de landsgrenzen. Echter zonder de eigen herkomst te verloochenen: het echte carnaval is op straat en met echte muziek. Wel is er een missie bij gekomen: hoe krijgen we onze kinderen weer massaal aan het musiceren ? Het liefst natuurlijk met een toeter, op straat en tijdens het carnaval. Ook over 50 jaar.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies