Klein.Berlijn

Klein.Berlijn

powered by kaKAUW & Woord en Daad

Gra­tis toegang!

27 augustus 2022 Nieuwe Nor
Open: 16:00
Aanvang: 16:00
Einde: 23:00

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 27 augustus t/m 3 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie en lezingen. We geven voorproefjes van het nieuwe culturele seizoen, waaronder Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen en haken aan bij bestaande exposities met bijvoorbeeld een Keith Haring-café.

Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. Ook dit jaar heeft PANDA weer woordkunstenaars uitgenodigd op Klein.Berlijn. Van jonge talenten uit Het Genootschap naar nog bekendere Limburgse spoken word artiesten: ze zijn allemaal van de partij! Kom elke avond genieten van woordkunst tussen 19:00 uur en 19:30!

*programma zaterdag 27 augustus:

16.00 - 19.00 - kaKAUW Session
kaKAUW is ontstaan uit een behoefte om dichter bij de natuur te staan. De behoefte aan een plek die groeit vanuit een holistische overtuiging. Dichter bij jezelf, in connectie met de mens en de natuur, en dat gaat wat hen betreft verder dan ‘een broodje gezond’. Het is een lifestyle, en die lifestyle wil kaKAUW ook vandaag op Klein Berlijn met het publiek delen. Tegelijkertijd kun je kennis maken met lekkere, pure en gezonde (vaak) onbewerkte producten. (en de positieve effecten ervan) daarnaast is er een gastoptreden van Lotte Walda! Haar single 'Let It Flow' is al ruim 10 miljoen keer gestreamd via Spotify en Lotte werkt momenteel aan haar nieuwe album. Tussendoor reist Lotte de hele wereld over. Fijn dat ze weer even thuis komt.

19.00 – 19.30 uur – Poëzie door het PANDA collectief
Door: Brohlin Coumans

19.30 - 22.00 uur - Woord en Daad - Open Mic Night
Studentenvereniging Woord en Daad is al 90 jaar een trotste en echt Heerlense vereniging, tegelijkertijd ook de oudste studentenvereniging van Zuid Nederland. Zij organiseren evenementen zoals de Heerlense Highland Games, maar ook activiteiten op de woensdagavonden in hun soos bij Erin's Isle. Hier kunnen studenten even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen met hun medestudenten.

Op zaterdag 27 augustus verzorgt Woord en Daad van 19.30 tot 22.00 een open mic avond. Dat betekent dat iedereen die een instrument speelt, zingt of iets anders muzikaals doet dat die avond met iedereen mag delen. Je kan jezelf of jouw groep/band aanmelden bij [email protected] Je kan natuurlijk ook de avond zelf nog langskomen en kijken of er nog een plekje is.

Ben je zelf iets minder muzikaal aangelegd? Geen probleem, kom dan gewoon gezellig kijken en meegenieten van de sfeer!

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies