Front Line Assembly (CAN) + Die Krupps (DE)

Front Line Assem­bly (CAN) + Die Krupps (DE)

The Machinists Reunited Tour 2022

28 augustus 2022 Nieuwe Nor
Open: 18:30
Aanvang: 19:30
Einde: 23:00

De machinisten zijn herenigd. Het Canadese Front Line Assembly en de Duits-Amerikaanse samenwerking Die Krupps gaan op tour door Europa in augustus 2022. De twee Industrial/EBM pioniers stoppen op zondag 28 augustus voor een exclusieve Nederlandse show in de Nieuwe Nor. Als support zal Tension Control optreden.

Het Canadese Front Line Assembly werd opgericht in 1986 en heeft 18 studioalbums op haar naam staan. Front Line Assembly doet niet graag twee keer hetzelfde: de sound van de band varieerde in de loop der tijd tussen EBM en industrial metal – en op hun album 'Echogenetic' (2013) is zelfs dubstep te horen. Ook het laatste album 'Mechanical Soul' (2021) is weer een samensmelting van verschillende stijlen en bevat bijdragen van Jean-Luc DeMeyer (Front 242) en Dino Cazeres (Fear Factory).

Die Krupps uit Duitsland bestaan al sinds 1980 en hebben met hun vroege werk een onmiskenbare invloed gehad op bands als Front 242 en Nitzer Ebb. Hun laatste worp 'Songs From The Dark Side Of Heaven' (2021) is een cover-album waarop ze nummers van o.a. Queen, Sparks, The Stranglers van een EBM-saus voorzien.

Artist Info
Die Krupps
Die Krupps

Al sinds 1980 geldt Die Krupps als een toonaangevende Duitse band die zichzelf telkens opnieuw uitvindt in afwisselende genres. Waar dat in de jaren tachtig vooral een EBM-geluid vol synthesizers en percussie was, klonk Die Krupps vanaf begin jaren negentig veel meer industrial door het gebruik van veel elektrische gitaren en andere elementen uit heavy metal.

Lees verder...
Front Line Assembly
Front Line Assembly

Ooit begonnen als afsplitsing van Skinny Puppy, behoorde Front Line Assembly tot de belangrijkste namen binnen de industrial scene, die begin jaren negentig floreerde. De loodzware beats, overstuurde vocalen en rauwe synthesizers op albums als ‘Caustic Grip’ en ‘Tactical Neural Implant’ zijn nog steeds standaardwerk voor undergroundfans van industrial, electronic body music en electro. Door te experimenteren met live- en gesamplede metalgitaarriffs trad de band buiten de destijds gangbare barrières van industrial en definieerde Front Line Assembly de toekomst van industrial. Bandleden kwamen en vertrokken bij deze Canadezen, de spil die al die jaren actief bleef was de energieke frontman Bill Leeb.

Lees verder...

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies