Klein.Berlijn

Klein.Berlijn

Game middag + Popronde Pre-Party

Gra­tis toegang!

28 augustus 2022 Nieuwe Nor
Open: 15:00
Aanvang: 15:00
Einde: 23:00

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 27 augustus t/m 3 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie en lezingen. We geven voorproefjes van het nieuwe culturele seizoen, waaronder Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen en haken aan bij bestaande exposities van bijvoorbeeld de Grace House Mural expo van Keith Haring in Schunck.

Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema. Ook dit jaar heeft PANDA bijvoorbeeld weer woordkunstenaars uitgenodigd op Klein.Berlijn. Van jonge talenten uit Het Genootschap naar nog bekendere Limburgse spoken word artiesten, als ook muzikaal talent vanuit de regio en ver daarbuiten.

programma zondag 28 augustus:

16.00 - 18.00 - Outpoet games
Jongerenlocatie Outpoet verzorgt een spellenmiddag met diverse kaartspellen en boardgames. Plus een soort workshop achtige uitleg over bepaalde boardgames en kaartspellen welke ook vaak in Outpoet aan de Oude Veemarktstraat 2 te Heerlen worden gespeeld. Ook staat de ‘Snoepspinner’ van Niels Numan op het plein.

19.00 - 19.15 - Poëzie door het PANDA collectief
Vandaag een bijdrage van Toon Roumen.

19.15 - 22.00 - Popronde Pre-Party
Met drie acts die in oktober ook in Heerlen zullen optreden tijdens Popronde Heerlen op 22 oktober. De volgende Popronde kandidaten geven alvast een voorproefje van het grootste reizende muziekfestival van Nederland in oktober.

A. JOHANSON
Singer-songwriter/Indie

Als het kon nam hij je het liefst mee naar Scandinavië voor een road trip door een herfstig landschap. Waar er in de auto genoeg tijd is voor langgerekte, roots achtige nummers. Of voor een klein folk liedje in een hutje op de hei, om melancholisch weg te dromen bij het haardvuur. Van enkel gitaar en zang, tot soundscapes verdrinkend in de galm.
Website: https://www.a-johanson.com/
Facebook: https://www.facebook.com/a.johanson.a.johanson/

DOGMAN
Alternative/Electronica

Dogman laat spirituals uitmonden in een Mongoolse veldslag, verpakt de cybertrance in een oosters klankenkabinet en laat het voorstuwen door dreigende en onderhuidse beats. Dogman bestaat uit: - Robin Block: zanger en cyber-sjamanistische klankmeester - Mozes Meijer: de percussie- en beatmachinist - Milan Mes, trompettist en synth-alchemist.
Website: https://www.dogman.online/

RATS AND DAGGERS
Postpunk/Alternative

Dit POWERTRIO dat de vlijmscherpe rand tussen heavy en punk op zoekt maakte onlangs nog behoorlijk indruk tijdens het Puncirkel event in de Nieuwe Nor. Geïnspireerd door de rauwe emoties van IDLES, de sex-appeal van Queens of the Stone Age en de totale wanorde van Amyl & the Sniffers. Energie die zo oprecht uit de tenen komt dat iedereen in de zaal geraakt wordt. Rats and Daggers biedt een toevlucht die je uit je dagelijkse sleur schopt.
Website: https://www.ratsanddaggers.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ratsanddaggers

De Popronde Pre-Party wordt mede mogelijk gemaakt door Heerlen Mijn Stad en Stichting De 5 Pleintjes.

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle dingen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of via een terminal in onze foyer te gebruiken.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een code die je zelf bepaalt. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de kassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Eventix werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies