Alain Johannes (USA)

Alain Johan­nes (USA)

grenzeloos veelzijdige top-muzikant

10 september 2023 Nieuwe Nor
Open: 19:30
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 23:00

Alain Johannes is een naam die bij iedere muziekliefhebber herkenning zou moeten oproepen. De geboren Chileen is al drie decennia lang actief in de muziekindustrie als componist, muzikant en producer. De wapenfeiten van Alain Johannes zijn gerust indrukwekkend te noemen. Hij was in de jaren 90 mede-oprichter van de invloedrijke alternatieve rockband Eleven. Hij ging op tour in de band van PJ Harvey en zat in Them Crooked Vultures. Ook werkte hij als producer aan platen van o.a. Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys. Op 10 september ontvangen we met recht een muzikale wereldtopper in de Nieuwe Nor.

Op de middelbare school speelde Alain Johannes al in bands met toekomstige leden van de Red Hot Chili Peppers. Later vormde Alain samen met Natasha Shneider en Jack Irons de invloedrijke 90s alternatieve rockband Eleven en ging hiermee op tour met Pearl Jam en Soundgarden. Alain was (touring)lid van de band van PJ Harvey, en zat samen met Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin) in Them Crooked Vultures. En hij is te horen in het nummer 'Hanging Tree' op het QOTSA-album 'Songs For The Deaf'. Als componist heeft Alain muziek geschreven voor films als "Eagles of Death Metal: Nos Amis" en voor games als "Ghost Recon Wildlands" van Tom Clancy. Kortom: Alain's veelzijdigheid en talent is grenzeloos.

Alain Johannes zelf heeft een opvallend zware en mysterieuze stem die doet denken aan Mark Lanegan en zet een ontelbaar aantal snaarinstrumenten met technische perfectie naar zijn hand. Met zijn laatste project, het Alain Johannes Trio, gaat hij terug naar zijn geboorteland. In het trio speelt hij samen met de bekende Chileense broers Felo en Cote Foncea. Als een van de gastzangeres is Mike Patton te horen op dit project.

Artist Info
Alain Johannes
Alain Johannes

Alain Johannes is een naam die bij iedere muziekliefhebber herkenning zou moeten oproepen. De geboren Chileen is al drie decennia lang actief in de muziekindustrie als componist, muzikant en producer. De wapenfeiten van Alain Johannes zijn gerust indrukwekkend te noemen. Hij was in de jaren 90 mede-oprichter van de invloedrijke alternatieve rockband Eleven. Hij ging op tour in de band van PJ Harvey en zat in Them Crooked Vultures. Ook werkte hij als producer aan platen van o.a. Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys. Op de middelbare school speelde Alain Johannes al in bands met toekomstige leden van de Red Hot Chili Peppers. Later vormde Alain samen met Natasha Shneider en Jack Irons de invloedrijke 90s alternatieve rockband Eleven en ging hiermee op tour met Pearl Jam en Soundgarden. Alain was (touring)lid van de band van PJ Harvey, en zat samen met Dave Grohl (Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin) in Them Crooked Vultures. En hij is te horen in het nummer 'Hanging Tree' op het QOTSA-album 'Songs For The Deaf'. Als componist heeft Alain muziek geschreven voor films als "Eagles of Death Metal: Nos Amis" en voor games als "Ghost Recon Wildlands" van Tom Clancy. Kortom: Alain's veelzijdigheid en talent is grenzeloos. Alain Johannes zelf heeft een opvallend zware en mysterieuze stem die doet denken aan Mark Lanegan en zet een ontelbaar aantal snaarinstrumenten met technische perfectie naar zijn hand. Met zijn laatste project, het Alain Johannes Trio, gaat hij terug naar zijn geboorteland. In het trio speelt hij samen met de bekende Chileense broers Felo en Cote Foncea. Als een van de gastzangeres is Mike Patton te horen op dit project.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aanbieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies