'IBA Kloostersessie' ft. Bert Dockx (BE)
28 March 2019

Savelbergklooster


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
student/cjp: € 10,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 22:30

Tickets
Tijdschema: 19:30 uur deuren open DJ 45 Frank (draait ook na afloop nog) | 20:30 uur Bert Dockx (verwacht einde 21:45 uur)

De Antwerpse gitarist/singer-songwriter Bert Dockx is een bijzonder bedrijvige en productieve muzikant en zo ook betrokken bij verschillende muzikale projecten waaronder Flying Horseman, Dans Dans, Ottla en Strand. Op donderdag 28 maart komt Dockx met zijn nieuwe solo-album ‘Transit’ naar het Savelbergklooster in Heerlen voor een intieme Kloostersessie vol eigenzinnige covers. Dit is een zit-concert, waarvoor maximaal 75 plaatsen beschikbaar zijn.

Terwijl Bert Dockx’ voornaamste projecten – Flying Horseman en Dans Dans – het laatste decennium evolueerden tot twee van de meest besproken en geliefde bands uit België en omstreken, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven. Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Op zijn nieuwe album verzamelt hij de meest opmerkelijke van deze bewerkingen, in een tegelijkertijd naakte en rauwe, maar evengoed subtiel hallucinogene productie van Dockx’ trouwe kompaan Koen Gisen. Het album werd volledig live opgenomen (én door Philippe Werkers op camera vastgelegd) in diens sfeervolle Gentse studio. Met dit nieuwe solo-album ‘Transit’ voegt de onvermoeibare Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende, hoogstpersoonlijke muzikale universum.Zij die Bert Dockx reeds aan het werk zagen bij Flying Horseman en Dans Dans, weten hoe intens en sfeervol zijn optredens kunnen zijn. Verwacht gepassioneerde zang, intense presence, bezeten en bevlogen gitaarspel, ruimte voor improvisatie, de extase van het moment.

---
IBA Kloostersessies
De Kloostersessies van poppodium NIEUWE NOR gaan vanaf 2019 verder onder de naam ‘IBA Kloostersessies’. De sessies zijn rustgevende, intieme zit-concerten in de prachtige setting van de kapel van het Savelbergklooster in Heerlen. Muziekcultuur is belangrijk in Parkstad, en daarmee belangrijk in het centrum van Heerlen. Om deze cultuur te behouden en uit te bouwen wordt in het stadshart een breed muziekaanbod voor een jong publiek gepresenteerd. In dat kader wordt de ‘Muziekboulevard’ ontwikkeld. De uitbreiding van de Nieuwe Nor is onderdeel van het IBA-project ‘Muziekboulevard’. Activiteiten als de Kloostersesssies door de NIEUWE NOR zijn een mooi voorbeeld van kruisbestuiving tussen het (her)gebruiken van monumenten in de regio en het profileren van de muziekscene die in Parkstad bloeit. De sessies ‘belichamen’ ook een nieuw zelfvertrouwen van Parkstad; een regio om trots op te zijn. 


Dit concert vindt plaats op locatie Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen (praktisch naast de NIEUWE NOR). De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief