Dave Clarke (UK)
Nieuwe datum: 10 oktober 2020
14 March 2020

NIEUWE NOR - zaal


Minimumleeftijd: 18 jaar. I.D. verplicht
Early Bird: € 12,50
Presale: € 15,00
Boxoffice: € 17,50

Open 23:00 | Aanvang 23:00 | Einde 06:00

Verplaatst
Deze dance-avond is vanwege de corona-crisis verplaatst naar 10 oktober 2020! Tickets blijven geldig en kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gesteld.

Deze activiteit is vanwege de corona-crisis verplaatst naar 10 oktober 2020!

Dave Clarke in de NIEUWE NOR! 'De Baron' komt voor het eerst naar Heerlen om onze zaal grondig te verbouwen tot een anarchistische danstempel.  Dat doet hij samen met de lokale producer RXmode, wiens producties de afgelopen 3 jaar door Dave Clarke verkozen zijn tot 'Best of Electro', Oliver Way en w1b0. Klaar voor een wilde Nieuwe Nor NachtMet de zweep erover!

Dave Clarke [Electro Set - Whitenoise / Whip It!]
De Baron komt voor het eerst naar Heerlen! Met Dave Clarke halen we een instituut in huis wiens carrière inmiddels al 30 jaar aan dance-muziek overspant. Zijn  anarchistische inslag en punk-attitude maken hem tot de ware rebel van de techno & electro-scene. De eerste & originele ‘Man in Black’!Dave Clarke omarmt geluiden van buiten de traditionele  dance-muziek, van Savages tot Idles tot oude favoriet Bauhaus. Die voorliefde maakt zijn discografie des te indrukwekkender. Van remixes voor bekende acts als The Chemical Brothers, New Order, Depeche Mode, Placebo, Moby, Leftfield, Faithless, Fatboy Slim & Underworld tot de New Wave en postpunk-acts als The Neon Judgement en The Soft Moon. Naast de vele remixes en losse tracks, o.a. gebundeld als de gelauwerde ‘Red’ EP serie, produceerde Dave Clarke de afgelopen jaren 2 full length-albums.  ‘Devil’s Advocate’ uit 2004 en ‘The Desecration of Desire’ (2017) met o.a. een samenwerking met Grunge Icoon Mark Lanegan en de aan Portishead gelieerde Anika.  Maar ook dieper in de dance-scene maakte Dave al tracks ‘eigen’ van Octave One, Detroit Grand Pubas, Gesaffelstein, Marc Romboy, Erol Alkan, DJ Hell, Zombie Nation, Laurent Garnier & DJ Rush.
Middels de wekelijkse Whitenoise radioshow voelt Dave sinds jaar en dag feilloos aan welke kant de scene volgens hem op moet . Met editie 750 in aantocht zet hij zo al 2 decennia lang opkomende producers in de spotlight  naast de gevestigde orde, getuige ook de terugkerende selectie van RXmode & w1b0. Met de ‘Whip It’ electro events in de Melkweg, o.a. tijdens ADE, vertaalt Dave Clarke zijn liefde voor bangin’ 808’s naar de dansvloer.  

Oliver Way [ aka Mr O of the Detroit Grand Pubahs / EPM Music]
Van Essex naar New York en via London naar Maastricht. Labelbaas Oliver Way, ook wel bekend als (The Mysterious) Mr. O van Detroit Grand Pubahs (sinds 2004), is een kosmopoliet die zich al jaren helemaal thuis voelt in onze Limburgse hoofdstad. Oliver Way begon ooit in '92 als recordstore-medewerker en werkte zich binnen no time internationaal op als event promoter, bookingsagent, labeleigenaar en manager. Sinds 2008 fungeert Oliver Way als manager van Robert Hood en het M-Plant label. In 2011 nam onze headliner Dave Clarke samen met Mr Jones nog twee tracks van Detroit Grand Pubahs onder handen met Unsubscribe remixes van NVRSAYNVR & Club Sandwiches als resultaat. In 2018 bracht Oliver Way het full-length album 'From The Shadows' uit op EPM MusicRXmode [Bass Agenda Recordings / Transhumanism]
De zware muzikale klanken van RXmode kaatsten eerder bij Dave Clarke van het trommelvlies dan dat wij hier in zijn eigen Zuid-Limburg van deze dark electro producer gehoord hadden. Shame on us! Met releases op Bass Agenda Recordings,  Elektrodos Recordings & Mannequin (binnenkort) timmert RXmode hard aan de weg. In 2019 maakte Ronald zijn Nieuwe Nor debuut als 'voorprogramma' van R.O.D. waarna we het erover eens waren dat er een dedicated 'Nieuwe Nor Nacht' moest komen vol dark electro & electro-infused techno. Bovenaan de wishlist pronkte dikgedrukt één onhaalbaar geachte naam: Dave Clarke. Et voila! 
w1b0 [Bass Agenda Recordings / Transhumanism] 
De electro-producer w1b0 draait al heel wat jaren mee en hij lijkt Dave Clarke telkens weer op zijn pad terug te vinden. Al in 2009, destijds bij de VPRO, draaide Dave voor het eerst een van zijn platen tijdens de befaamde Whitenoise Radio-show. De track ‘Alternate Sequence’ werd in 2011 opgenomen in de selectie voor Dave Clarke’s ‘Fabric 60’ mix-cd.  In 2014 bracht Bass Agenda w1b0’s eerste vinyl release ‘Main Squeeze Remixes’ uit. Er zouden er nog velen volgen.Twee jaar later ontstond tijdens de eerste door (daar is hij weer) Dave Clarke georganiseerde 'Whip It' party in de Melkweg het 'Transhumanism'-collectief. Vier Nederlandse artiesten van het Bass Agenda label, namelijk TFHats, Slaves Of Sinus, RXmode en w1b0, die samen releases uitbrengen. De track ‘Utopia Planitia’ kreeg een prominente plek in de ‘BBC Radio One’ Essential Mix van Helena Hauff. In 2018 vertegenwoordigde w1b0 Bass Agenda en zijn collectief tijdens wederom een editie van ‘Whip It’  met een ‘Transhumanism DJ set’, waar eenieder van het collectief speciaal tracks voor had gemaakt. 

Deze dance-avond vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Nieuwe Nor Nacht i.sm. RXmode. Minimumleeftijd: 18 jaar.


Meld je aan voor de nieuwsbrief