Donnie
'Donnie Gaat Kwijt Tour' + Cry
13 April 2019

NIEUWE NOR - zaal


Toegang: alle leeftijden. Onder de 16 jaar? Begeleiding van een volwassene (18+) verplicht! ID-kaart verplicht!
voorverkoop: € 13,00
CJP/student: € 11,00

Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 20:00u. deuren open / 21:00u. - 21:30u. Cry / 22:00u. Donnie (verwacht einde: 23:20u.)

Rapper Donnie, de mannelijke Marilyn Monroe a.k.a. Maradonnie, verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode-smaak niet onder stoelen of banken steekt. Zijn delivery en vindingrijke wordplay worden voorzien van een dikke electrofunk-saus en zorgden tijdens afgelopen edities van Bevrijdingsfestival Heerlen en Pinkpop Festival voor fenomenale feestjes! Op zaterdag 13 april is de rijzende ster uit de Nederlandse rapscene terug in Heerlen voor een show in poppodium NIEUWE NOR.

Dat Donnie werd gezien als protogé van De Jeugd Van Tegenwoordig is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’, dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’. Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes.


support: Cry

Cry is die 21-jarige Rotterdammer die eigenhandig in een badjas het complete podium van WOO HAH! afbrak. Hij krijgt ieder publiek mee met zijn vrolijke en energieke tracks. Toen de “domste van de klas” zijn WOO HAH! stage letterlijk kapot had gemaakt noemde 3voor12 dit een van de meest magische momenten van het festival en liet Cry zien dat hij een superster in the making is.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief