'Early Resurrection' ft. Frantic Freak
Nieuwe datum: 15 augustus 2020!
17 April 2020

NIEUWE NOR - zaal


Minimumleeftijd: 16 jaar. I.D. verplicht
Early Bird: € 7,50
Presale: € 9,00
Boxoffice: € 12,50

Open 23:00 | Aanvang 23:00 | Einde 05:00

Verplaatst
Deze dance-avond is vanwege de corona-crisis verplaatst naar 15 augustus 2020! Tickets blijven geldig en kaartkopers zijn per e-mail op de hoogte gesteld.

Deze activiteit is vanwege de corona-crisis verplaatst naar 15 augustus 2020!

Na een ongeëvenaarde reeks uptempo hardcore-events schudden we de boel eens goed op met de eerste editie van 'Early Resurrection'. Een
Nieuwe Nor Nacht die de early hardcore sounds van de jaren '90 naar het heden haalt om anno 2020 ouderwets hard te gaan, maar dan in een nieuw jasje én met een nieuwe generatie:  Frantic Freak, Undunn & Speedy Lo van Resonant Squad, Pdevil, OTM & Amune


Frantic Freak [BKJN / Xposure]
Frantic Freak is een man van het early hardcore geluid, en vooral het donkerdere, ruwere en hardere geluid. Voor een reis door de tijd zijn we met zijn voorkeur voor pareltjes uit de jaren negentig aan het juiste adres. Afkomstig uit een diepgewortelde passie om dat unieke dreunende jaren negentig-donkere geluid levend te houden, bracht zijn carrière hem naar grote evenementen en festivals als Ground Zero, Defqon.1, Pandemonium en Harmony of Hardcore en de specifiekere early-events als Ouwe Stijl Is Botergeil en Decade.

 
Frantic Freak werd door Thunderdome gevraagd om de Early-area af te sluiten tijdens de 'laatste' editie. Het meest opvallend zijn de solo-shows, tijdens o.a. zijn eigen event Xposure, met sets die wel 10 uur kunnen duren. Frantic Freak toont zijn veelzijdigheid door het publiek te trakteren op Early Hardcore in de breedste zin van het woord: van melodieuze Rave tot keiharde, meedogenloze Terror. Frantic Freak heeft zijn stempel gedrukt op de Early Hardcore-scene van vandaag, en het beste van alles: hij is nog lang niet klaar! Alhoewel zijn focus voornamelijk op de DJ carrière ligt verschijnt er toch geregeld een release van zijn hand. De meest recente producties zijn uitgebracht onder de naam Fiasco Project. Een samenwerking met Arjuna waarmee ze snelle psychedelische hardcore produceren. 


Speedy Lô & Undunn [Resonant Squad]
Undunn & Speedy Lo zijn beiden lid van het early hardcore-trio Resonant Squad. Als groep zijn ze niet meer weg te denken van grote hardcore festivals als Ground Zero, Harmony of Hardcore, Decade, Pandemonium & Titanium. Zowel Undunn als Speedy Lo hebben een schatkamer vol eigen producties klaarliggen om onze nacht te laten blazen op dé early sounds. Verwacht ook Resonant Squad materiaal zoals de Ground Zero Hellbound Anthem (2017), Pandemonium Anthem (2018) en samenwerkingen als Suicide, Once & Geleihoofd met onze headliner Frantic Freak. Pdevil
DJ Pdevil draait al sinds 2009 mee, met een voorliefde voor early hardcore & frenchcore. De producer uit Hengelo bracht in 2019 het album Devilcore uit, vol demonische early hardcore zoals de track Djinn in samenwerking met Undunn van Resonant Squad. Ook met de andere 'Early Resurrection'-acts OTM en Frantic Freak nam hij al tracks op. Zijn podcast series genaamd Power Hour en Special Guest zijn hier te beluisteren. Pdevil verschijnt met regelmaat op early feesten zoals Ouwe Stijl is Botergeil en ook Harmony of Hardcore staat dit jaar op de planning.

OTM & Amune
Naast de landelijke al bekende act is er deze nacht ook lokaal kabaal door de 'Early Resurrection' initatiefnemers OTM en Amune. OTM is een opkomend early hardcore duo uit het zuiden wiens producties al (door o.a. Frantic Freak) zijn gedraaid tijdens de grootste hardcore festivals als Pandemonium, Ghosttown, Ground Zero & Defqon 1. Hun eerste hit 'Cocaine Addict' heeft inmiddels meer dan 40.000 plays, en de OTM-sound kenmerkt zich door een variatie van distorted kicks met industrial invloeden. Het is de hoogste tijd om OTM naar een next level te brengen, als afsluiter van de eerste editie van Early Resurrection! 

Amune bezoekt al jarenlang hardcore feesten en heeft zodoende een grote passie ontwikkelt voor early hardcore. Zijn sets vult hij met verschillende stijlen en invloeden zoals Ruffneck, Frantic Freak en Resonant Squad. Laten 2 van die 3 toevallig vanavond ook op het affiche staan. Toeval? Guess not! Verwacht van Amune een energieke & gevarieerde early hardcore set! 


Deze dance-avond vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Nieuwe Nor Nacht i.s.m. Early Resurrection. De kaartverkoop is gestart. Minimumleeftijd: 16 jaar


Meld je aan voor de nieuwsbrief