Einstürzende Neubauten - Lament
[locatie: Limburgzaal] | Cultura Nova Festival
26 August 2018

Limburgzaal / Theater Heerlen


Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 36,00
Avondkassa: € 36

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:30

Tickets
Dit concert wordt georganiseerd binnen het festival Cultura Nova.
Op 26 augustus 2018 geeft de Duitse Avantgardistische performance-groep Einstürzende Neubauten een exclusieve Nederlandse show in de LIMBURGzaal tijdens Cultura Nova. Het concert vindt plaats binnen een cultureel programma dat gaat over de periode ná de mijnsluitingen en wordt georganiseerd door Cultura Nova i.s.m. Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR, met medewerking van philharmonie zuidnederland.

Bijna 38 jaar na de oprichting van Einstürzende Neubauten, is de band nog onverminderd relevant en springlevend. Met hun eigengemaakte instrumentarium en installaties verlegt Einstürzende Neubauten de conventionele grenzen binnen de popmuziek, waarmee ze een inspiratiebron vormen voor meerdere nieuwe generaties artiesten als Depeche Mode, Nine Inch Nails, Tomahawk en Henry Rollins. Einstürzende Neubauten, letterlijk vertaald ‘instordende nieuwbouw’, is is bij uitstek de belichaming van het grauwe post-industriële Europa van de jaren tachtig. De band uit West-Berlijn rondom zanger-gitarist Blixa Bargeld vertolkt daarmee als geen ander het verval en de pijn van Heerlen na de mijnsluiting.

Tijdens Cultura Nova speelt Einstürzende Neubauten een integrale uitvoering van het muzikale oorlogsdocument en conceptalbum ‘Lament’. Album en concert kwamen in 2014 tot stand in opdracht van de gemeente Diksmuide (BE) als herdenking aan de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Einstürzende Neubauten is op zoek gegaan naar muziek en thema’s uit de periode van deze Grote Oorlog. Written In Music over Lament: “Einstürzende Neubauten heeft een meesterwerk geschreven, een hoogstandje van de meesters van de avantgardistische industrial noise.” Een strijkkwart van de philharmonie zuidnederland zal Einstürzende Neubauten tijdens het concert begeleiden.Het concert van Einsturzende Neubauten vindt op 26 augustus plaats in de LIMBURGzaal om 20:00 uur. Kaarten zijn vanaf vrijdag 9 maart 2018 om 11:00 uur verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief