Judy Blank
+ Sam & Julia | 'Southern Roots presents'
23 May 2019

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 11,00
avondkassa: € 12,50
student/cjp: € 8,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30u. deuren open / 20:00u. Sam & Julia / 20:45u. Judy Blank (verwacht einde: 21:45u.)

Vooraf een hapje eten? Op 23 mei is er een editie van Romeo's Soulfood!

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander zuidelijk Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes. De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium al met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John. Op donderdag 23 mei is ze te zien en horen in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.

Vorig jaar vertrok ze met haar laatste spaargeld naar Nashville, waar ze de studio in dook met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert, Rival Sons), wat resulteerde in de langverwachte nieuwe plaat ‘Morning Sun’. Een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, rootsy pop en hier en daar een snufje deltablues. Het album verscheen in september vorig jaar via V2/Munich Records, werd breed uitgemeten in de pers en tikte binnen een mum van tijd een miljoen streams aan op Spotify.‘’Morning Sun is een verzameling hersenspinsels, grapjes, ideeën, strubbelingen en groeipijn van de afgelopen jaren, die ik op de best mogelijke manier heb willen vastleggen, in de eerste instantie voor mezelf. En om mijn avonturiersbloed even op te stoken. Maar toen ik in Nashville zat werd het al gauw groter en groter, en toen het ook in Nederland aan bleek te slaan had ik niet altijd door hoe bijzonder dat eigenlijk was. En hoeveel lef ik stiekem had op mijn tweeëntwintigste. Inmiddels heb ik het wel weer door. Ik ben apetrots op deze plaat en de totstandkoming ervan. Met het trio wordt het iets vuiger, rauwer. Anders dan mensen misschien van me gewend zijn. En ze krijgen een voorproefje op wat nieuw materiaal dat ik heb liggen. Ik kan niet wachten om die liedjes met zijn drieën tot leven te wekken’’, vertelt Blank.

De nog piepjonge oude ziel speelde vorig jaar de Ziggo Dome en festival Into The Great Wide Open plat, toerde met haar band door de popzalen van Nederland, debuteerde in januari op Noorderslag en doet dit voorjaar de clubs aan als trio. Blanks drijvende energie op het podium is aanstekelijk en ze schakelt moeiteloos tussen rauwe uptempo songs en minuscule liedjes die, gewild of ongewild, keihard binnenkomen. Verwacht vintage drumkits, elektrische gitaren, witte Adidas en een stem die je regelrecht transporteert naar de jaren ‘70. Je bent gewaarschuwd.


support: Sam & Julia
Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar vier jaar geleden kennen tijdens een jamsessie in Amsterdam. Ze vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana, country en folkmuziek, met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young voor hun diepgravende teksten en mooie melodieën. Op 22 februari brengen Sam & Julia met hun band de debuut-EP ‘So Far So Good’ uit. Tim Knol produceerde de plaat en koos ervoor Sam & Julia als eerste uit te brengen op zijn eigen, nieuwe label 'I Love My Label’.

‘So Far, So Good’ is een ode aan de belevenissen van Sam & Julia, over het eeuwige onbegrip tussen man en vrouw, over scheidende ouders, een auto-ongeluk, diverse gebroken harten, inmiddels is er een heel oeuvre aan krachtige, mysterieuze en hartverscheurende songs die na blijven ijlen in je hoofd.Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief