'Popronde Heerlen 2019'
3VOOR12-podium + Popronde afterparty
21 September 2019

NIEUWE NOR - zaal


Gratis: € 0,00

Open 14:30 | Aanvang 14:30 | Einde 03:00

Gratis toegang
Popronde is een kweekvijver voor nieuw talent en een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio. Het volledige programma van Popronde Heerlen is te vinden op www.popronde.nl.

Op zaterdag 21 september 2019 verwelkomt Heerlen opnieuw het rondreizende landelijke muziekfestival Popronde! De hele middag, avond én nacht, van 14:30 tot 03:00 uur, kun je - gratis - genieten van nieuwe opkomende Nederlandse acts op diverse plekken in het centrum van Heerlen, zoals café’s, winkels en unieke locaties, van conceptstore tot kapper, van Maankwartier tot club. We dopen de NIEUWE NOR tijdens deze Popronde weer om tot het 3VOOR12-podium én hosten dit jaar ook de Popronde afterparty in onze zaal.

Het Popronde programma in poppodium Nieuwe Nor: 


20.00 - 20.45 uur: A.M. Sam (pop/indie)
Westcoast gitaarriffs vermengden zich met Sam's stem tot dansbare en pakkende nummers. A.M. Sam is de afgelopen jaren actief geweest in de indiescene als gitarist en producer, maar intussen heeft hij veel pakkende deuntjes in zijn slaapkamer opgenomen De meeste van hen geschreven in een auto van ergens naar ergens, over nieuwe vriendinnen, gebroken harten en reizen om alles achter te laten. Referenties van Beck tot The Beatles en van Tame Impala tot Velvet Underground. Sam houdt ook van auto's.21.40 - 22.10 uur: WIES (pop/Nederlandstalig)

De kersverse Nederpop-act Wies heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band nog geen jaar bestaat, wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019.23.00 - 23.45 uur: NEMSIS 
(alternative/garage)
Nemsis is een jonge band met echt een smoel wat zich uit in energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop.


01.00 - 02.00 uur: Boom Boom Du Terre (electro/drum&bass)

In 2010 kwam zijn debut plaat 'Your favourite alBoom' uit, waarna Boom Boom Du Terre de X-ray op Lowlands compleet op z'n kop zetten. Na wat remixes kwam op rood vinyl de Blood Red EP uit vol met door Voodoo geïnspireerde beats. Kom een dansje doen op de Hiphop, Electro, drum & bass achtige live set "and put your hands in the air for Boom boom du Terre"!


02.00 - 03.00 uur: Druiprek  (house/techno)

In een kroeg, een zolder, een kelder of op een schip. Overal RAVEN met Druiprek!
"Zoek dit op op Spotify en luister het; geen verdere uitleg nodig. Dit wordt legendarisch." -Joris van der Poel, programmeur club magazijn Den Haag
"Ze kunnen supergoed raven en trailers editen." -Bella Hay, DJ en Zangeres bij Tears & Marble
"Woef" -De hond van DJ Paul ElstakPopronde Heerlen wordt georganiseerd door Popronde Nederland (Stichting Popwaarts) i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. Alle concerten tijdens het festival zijn gratis te bezoeken.


Meld je aan voor de nieuwsbrief