Robin Borneman
winnaar We Want More!
09 April 2022

Nieuwe Nor - kleine zaal


voorverkoop: € 15,00
deur ticket: € 15,00

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


De winnaar van We Want More, Robin Borneman, komt op zaterdag 9 april 2022 naar de Nieuwe Nor!

Tijdens de tv-programma's I Can See Your Voice, en We Want More maakte Nederland eindelijk massaal kennis met de fenomenale zanger Robin Borneman. Eindelijk, want in Amerika reist hij al sinds 2013 langs de grootste stadions met het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra. Robin Borneman kan echter méér dan heel goed zingen, want er huist een zeer getalenteerde songwriter in de Ossenaar. Zo bracht hij tussen 2015 en 2019 het drieluik 'Folklore' uit, een ambitieus folk-/roots-project waarin een reiziger zonder naam op zoek gaat naar zijn identiteit. in 2021 verschijnt er nieuw werk van Robin Borneman. We Want More
Sinds de voltooiing van de Folklore Trilogie in 2019 werkt Robin Borneman in alle rust aan nieuwe muziek. In deze nieuwe periode maakt Robin indruk op de Nederlandse tv. Eerst in oktober 2020, in het RTL4 tv programma “I Can See Your Voice”. Zijn deelname daaraan is zo indrukwekkend dat hij wordt uitgenodigd mee te doen aan het succesvolle SBS 6 tv-programma ‘We Want More”. Het programma bestaat uit meerdere ronden en Robin imponeert keer op keer, met schitterende versies van nummers als 'Hallelujah', ‘Skyfall’ en 'Soldier On'. Met een perfecte scoren van vijf tienen van de jury sluit hij het programma op 24 april als winnaar af. 

Folklore trilogie
Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooit Robin Borneman  zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Hoewel muzikaal duidelijk één geheel, hebben de drie delen ieder een eigen karakter. Deel I is vooral avontuurlijk en experimenteel, deel II bovenal duister en zwaar en deel III is liefdevoller en universeler. De trilogie is met zijn eigen band én met behulp van bevriende muzikanten uit de band Navarone, opgenomen in de studio van Wouter Budé. Voorafgaand aan de Folklore trilogie brengt Robin in eigen beheer maar liefst zes albums uit. Landelijke aandacht krijgt hij met het zesde album 'Home' (2012). Daarvan wordt bij een groot aantal winkels in het land evenveel of zelfs meer exemplaren verkocht dan veel gerenommeerde bands: een nieuwe folk/roots ster was geboren.

Trans Siberian Orchestra
In 2013 wordt Robin, via een Tom Waits cover, opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden - in november en december – zo’n 60 stadion shows op rij voor gemiddeld 20.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard.

Dit sta-concert vindt plaats in de kleine zaal van de Nieuwe Nor. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief