The Magic Numbers
+ Morrissey & Marshall (IRL) + DJ Headmusic
16 April 2019

NIEUWE NOR - zaal


De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 20,00
avondkassa: € 23,00
student/cjp: € 17,50

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets

The Magic Numbers werd ruim vijftien jaar geleden gevormd nadat broer en zus Romeo en Michele Stodart van New York naar London verhuisden. Het debuut-album vol inventieve ‘hippiemuziek’ inclusief driestemmige zang, fijnzinnige wendingen en slim gekozen tierelantijntjes werd direct favoriet bij elke indie-liefhebber. Het zorgde ervoor dat de band in 2007 op Pinkpop en Glastonbury (de befaamde Pyramid Stage) speelde. Vorig jaar bracht The Magic Numbers haar vijfde album ‘Outsiders’ uit en op dinsdag 16 april zijn ze voor het eerst sinds dat heerlijke Pinkpop-optreden weer te zien in Parkstad, heerlijk intiem in de NIEUWE NOR.

“Ze zien er uit als een Tokkies-versie van The Mamas & The Papas, maar vergis je niet: achter hun wat lompe uiterlijk gaan vier verfijnde muzikale geesten schuil.” Zo begon de OOR-recensie van het debuut-album van The Magic Numbers in 2005. Een jaar eerder werd de band gevormd door Romeo Stodart, zus Angela, drummer Sean Gannon én diens zus Michele. Romeo speelde in London in een band met drummer Sean Gannon. Zowel zijn zus Angela, als de zus van Romeo, Michele waren vaak aanwezig bij de optredens van hun broers. Toen de broers vroegen of de zusters zich wilden aansluiten was The Magic Numbers een feit. Door de mooie meerstemmige samenzang, blije muziekstijl en het hoge jaren 60/70 gevoel die het debuutalbum wist op te roepen kregen ze al snel een hippie-imago aangemeten. Inmiddels heeft de band flink aan diepgang gewonnen en met stevigere nummers doen ze nu meer denken aan Marc Bolan en Fleetwood Mac.


In maart 2018, na een stilte van vier jaar, kwam de single ‘Sweet Divide’ uit. Gevolgd hun nieuwe album ‘Outsiders’. Het is album nummer vijf en vernoemd naar het gevoel dat de vier altijd gehad hebben; er niet bij te horen. Wij horen op 16 april graag bij The Magic Numbers als ze Heerlen aandoen voor een intieme clubshow voor maximaal 350 gelukkigen in de NIEUWE NOR.


support: Morrissey & Marshall 
Een avond met Morrissey & Marshall voert je mee naar Londen. Van Trafalgar Square in een klassieke zwarte taxi naar Abbey Road studio’s om te eindigen in een Ierse pub.  

Nog maar een paar jaar geleden vertrokken Darren Morrissey en Greg Marshall vanuit Dublin naar London met twee akoestische gitaren en de droom om van muziek te kunnen leven. En dat lijkt te gaan lukken! Hun vorige album We Rise werd geproduceerd door John Reynolds (Sinead O'Connor). Het duo refereert aan The Kinks, The Beatles, Kings of Convenience en The Byrds in de typerende harmoniezang van Morrissey & Marshall. 
 
“Dit is zo fucking good. Hier kan je gewoonweg niet aan voorbij! Dit is Pop en Rock met een gigantische hoofdletter. Zo catchy als wat, maar bovenal ook heerlijk gevarieerd.” - Ctrlaltcountry.be
 


support: DJ Headmusic
Overdag is Marco Smeets grafisch ontwerper. Maar ‘s avonds… ‘s Avonds is hij muziekblogger, redacteur bij online cultuurmagazine De Afgrond, presenteert hij een radioshow op RTV Parkstad en verzorgt hij als DJ Headmusic afterparty’s door heel de regio.

DJ Headmusic brengt je het fijnste uit de ‘noughties’. Britpop-, garage- én post-punk geluiden van onder andere Franz Ferdinand, Interpol, The Strokes en The White Stripes. Wij voorspellen een feest der herkenning…Dit concert vindt plaats in en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is direct gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief