Paceshifters
+ Lookapony [locatie: Oefenbunker]
10 November 2017

Oefenbunker


voorverkoop: € 11
CJP: € 7
student: € 7
Avondkassa: € 12

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf. Kaartverkoop is gestart. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Het podium is de natuurlijke habitat van PACESHIFTERS, de drie muzikale broers uit Wijhe, inmiddels een vaste waarde in de Nederlandse rock-eredivisie. Overdonderend maar catchy. Rauw en toegankelijk tegelijk. Verontrustend en toch rustgevend. Maar bovenal met een nietsontziende passie voor Alternative Rock. "Waiting to Derail" heet het nieuwe album dat ze ook in 2017 weer naar alle Europese uithoeken zal voeren: geen compromissen, geen concessies, maar spelen. Of dat in een obscuur kraakpandje of juist op een groot zomerfestival gebeurt, maakt Seb Dokman (gitaar/zang), Paul Dokman (bas/zang) en Jesper Albers (drums/zang) niets uit. Met die instelling komen ze de Oefenbunker op vrijdag 10 november onveilig maken! Be there!

Geen compromissen of concessies voor Paul, Seb en Jesper. Muzikaal niet, maar ook op alle andere fronten niet. Want deze drie nonconformistische rockers gaan voor een lange-termijn-carrière en dat betekent dus vooral trouw blijven aan hun (soms stronteigenwijze) DIY-attitude. Dat bleek al uit de voorgaande albums, waarmee het trio in ruim zes jaar tijd transformeerde van een gretige sympathieke jonge-hondenrockband naar een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie. En ja, ze toerden in die periode menig autoband naar de vuilnishoop en zegevierden daarbij op talloze festivals. Van bijvoorbeeld Eurosonic, Pinkpop en Zwarte Cross in eigen land tot Exit, Rock for People, Woodstock (Polen), Groezrock en SXSW buiten onze landsgrenzen.But that is all just history. De band richt zijn vizier nu op 2017 en verder. Met een in gewapend beton gebeiteld mission statement: het publiek meesleuren en met een big smile achterlaten middels explosieve shows die op alle fronten het inmiddels bekende handelsmerk van PACESHIFTERS ademen: power, energie en vooral heel veel (zichtbaar) speelplezier.En dan is er ook nog eens dat gloednieuwe album. Opgenomen in de zomer van 2016 met producer Chris ‘Frenchie’ Smith (o.a. Datsuns, Dandy Warhols) en gepland voor release maart 2017. Een stilistisch herkenbare combinatie van dopamine, endorfine, adrenaline en een vingerpuntje testosteron. Rauw maar catchy. Overdonderend en toegankelijk tegelijk. Verontrustend en toch rustgevend. Maar bovenal met een niets ontziende passie voor rockmuziek. Hou ze in 2017 goed in de gaten, die PACESHIFTERS.support: Lookapony
Bij Lookapony draait het allemaal om verslavende nummers met rauwe laidback vocalen en energieke melodieën. De vier kwajongens uit Eindhoven gaan voor de ouderwetse rock 'n roll-vibe gemixt met harde garagepop. Samen met producer Ravan Aarsten (Mozes and the Firstborn) doken ze de donkerste kelder van Eindhoven in. Na maanden tussen de vochtvreters pakkende riffjes op tape te hebben geknald, kwam de band met een ziekelijk bleek uitziende huid triomfantelijk het daglicht tegemoet. In hun handen het door Roel Blommers (Pauw) opgenomen debuutalbum ‘Ha-Satan’, dat zij afgelopen februari uitbrachten.Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. de Oefenbunker. Voor dit concert gelden de huisregels van de Oefenbunker. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief