The Cassandra Complex

The Cas­san­dra Complex

RePost! presenteert invloedrijke postpunkband die in 2024 haar veertig jarig bestaan viert

01 juni 2024 Nieuwe Nor
Open: 20:00
Aanvang: 20:30
Verwachte eindtijd: 23:00

Dit is het uitgesteld concert van 24 maart 2024.

The Cassandra Complex is een invloedrijke postpunkband die zijn oorsprong vond in de jaren '80. Hun unieke geluid combineerde elektronische elementen, postpunk-esthetiek en gitaargedreven composities, wat snel de aandacht trok van muziekliefhebbers. Met krachtige vocalen van Rodney Orpheus wist de band zich te onderscheiden en nummers als "Moscow Idaho," "One Millionth Happy Customer" en "The War Against Sleep" brachten hen roem in de Europese muziekscene, waardoor ze al snel bekendheid vergaarden. In 2024 viert The Cassandra Complex haar 40-jarige bestaan. Op 1 juni (was 24 maart) spelen ze in dat kader een show in de Nieuwe Nor in Heerlen!

In 2022 verraste The Cassandra Complex met het album 'The Plague', het eerste album in 22 jaar. Het album werd lovend ontvangen. Zo schreef Louder Than War: "Cassandra Complex sounds as urgent and vital in 2022 as it did in the early eighties".

Naast hun muzikale succes heeft Rodney Orpheus, een prominente figuur in de band, ook een impact gehad op de muziektechnologie. Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en promotie van VST (Virtual Studio Technology), een innovatie die de muziekindustrie ingrijpend veranderde. Door hun muziek en technologische bijdragen blijft The Cassandra Complex een belangrijke speler in zowel de muziekwereld als de technologische vooruitgang.

support: Vaselyne
Vaselyne is een samenwerking tussen de Nederlandse zangeres/tekstschrijver Yvette Winkler en de Nederlandse muzikant en producent Frank Weyzig. Beïnvloed door bands zoals Porcupine Tree en Blackfield, wordt Vaselyne omschreven als een van de meest intelligente en getalenteerde technische bands in het ambient-alternatieve rockgenre. In juni 2022 bracht Vaselyne eindelijk hun langverwachte volledige album uit: "The Sea Says"

RePost!
The eighties. Volgens sommigen misschien wel de beste muziekperiode ooit. Het decennium waarin iconen gemaakt werden. De jaren waar men op de fiets sprong en vijftien kilometer reed naar een platenwinkel om een nieuwe plaat te gaan halen. Legendarische schijven die nog heel pertinent aanwezig zijn veler collecties en nog wekelijks op de draaitafel liggen. Onder de naam RePost! presenteert de Nieuwe Nor acts die komen uit - of geïnspireerd zijn - door de underground van deze eighties. We hebben namelijk een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van genres als Wave, Postpunk, EBM. Denk aan Anne Clark, Tuxedomoon, Peter Murphy en Front Line Assembly, maar ook aan de vele succesvolle dansavonden als Inpoet en That 80s Feeling.

De kaartverkoop is gestart.

Artist Info
The Cassandra Complex
The Cassandra Complex

The Cassandra Complex is een invloedrijke postpunkband die zijn oorsprong vond in de jaren '80. Hun unieke geluid combineerde elektronische elementen, postpunk-esthetiek en gitaargedreven composities, wat snel de aandacht trok van muziekliefhebbers. Met krachtige vocalen van Rodney Orpheus wist de band zich te onderscheiden en nummers als "Moscow Idaho," "One Millionth Happy Customer" en "The War Against Sleep" brachten hen in de schijnwerpers van de Europese muziekscene, waardoor ze al snel bekendheid vergaarden. Naast hun muzikale succes heeft Rodney Orpheus, een prominente figuur in de band, ook een impact gehad op de muziektechnologie. Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en promotie van VST (Virtual Studio Technology), een innovatie die de muziekindustrie ingrijpend veranderde. Door hun muziek en technologische bijdragen blijft The Cassandra Complex een belangrijke speler in zowel de muziekwereld als de technologische vooruitgang.

Lees verder...
Play list

Veelgestelde vragen

Hebben jullie een garderobe of kluisjes/lockers?

Bewaar je jas, tas en andere waardevolle spullen in een van onze lockers. Deze lockers zijn van te voren online te reserveren of ter plekke via een terminal (PIN-only) in de entree.

De kosten voor gebruik van een locker zijn 3 euro voor de hele activiteit. De locker is de hele avond toegankelijk via een persoonlijke code. Lockers hebben een formaat van 23 x 27 x 40 cm.

Jassen/tassen zijn niet toegestaan in de zalen. Poppodium Nieuwe Nor beschikt niet over een garderobe.

Reserveer hier alvast je locker.

Kan ik in de Nieuwe Nor met cashgeld betalen?

In de Nieuwe Nor betaal je volledig contactloos! Je kunt alleen met je bankpas (of smartphone) voor je drankje betalen. Wil je toch graag contant betalen? Dan zijn er opwaardeerpassen beschikbaar bij de dagkassa.

Ik heb geen e-ticket ontvangen. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen is je betaling wel gelukt, maar ontvang je geen e-ticket. Check altijd eerst je spam-map. Ticket niet gevonden? Vul dan via deze link je mailadres in en Stager stuurt je alle tickets voor toekomstige evenementen op die met dat mailadres gekocht zijn.

Nog steeds niet gelukt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

Ik heb kaarten, maar ik kan bij nader inzien niet komen. Wat nu?

In veel gevallen kunnen we kaarten niet terugnemen. Een ticket is een vrijetijdsproduct. Ten aanzien van deze producten is bepaald dat ze niet geretourneerd kunnen worden. De koop en verkoop van tickets valt onder de uitzonderingsbepaling als opgenomen in artikel 6:230p sub e BW die betrekking heeft op vrijetijdsproducten. Je kunt dit nalezen op de website van de Consumenten Autoriteit. Alleen bij afgelaste concerten of voorstellingen krijg je de volledige kosten (incl. de servicekosten!) van je ticket retour."

We adviseren je het ticket aan te bieden aan anderen geïnteresseerde(n). Doe dat via Ticketswap en post de link in het Facebook-evenement waar je andere geïnteresseerden in het evenement vindt. Ons ticketsysteem Stager werkt samen met Ticketswap en zorgt ervoor dat er een nieuw ticket wordt uitgegeven en jouw ticket wordt ongeldig gemaakt. Door(ver)kopen is op eigen risico. Let op: je mag een ticket alleen doorverkopen tegen de prijs op het ticket (+maximaal 20%).

Bij verhindering door overmacht (ziekte, ongeval, familieomstandigheden, e.d.) verzoeken wij je contact met ons op te nemen en zoeken we een passende oplossing. Doe dit - indien mogelijk - minimaal 24 uur voor het concert.

Ticket(s) bestellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief En maak elke maand kans op gratis tickets
Nieuwe Nor maakt gebruik van cookies

Om NieuweNor.nl goed te laten werken maken we gebruik van functionele cookies. Geef je toestemming voor alle cookies, dan worden er mogelijk ook cookies van derden gebruikt. Deze maken het o.a. mogelijk om Youtube video's en Spotify playlists te tonen bij jouw favoriete artiesten. Lees hier alles over cookies op NieuweNor.nl

Alleen functionele cookies
Akkoord met alle cookies