Indian Askin
+ Millennials [locatie: Oefenbunker]
23 February 2019

Oefenbunker


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 10,00
student: € 8,00
cjp: € 8,00
avondkassa: € 12,00

Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00u. deuren open | 20:30u. Millenials | 21:45u. Indian Askin

‘Indian Askin maakt verpletterende indruk’, kopte De Afgrond na afloop van hun vorige show in 2016 in een afgeladen Oefenbunker. Op zaterdag 23 februari komt de talentvolle band met een nieuw, langverwacht tweede album op zak terug naar Landgraaf voor een concert vol gelaagde, intelligente arrangementen, met punk-, rock- en psychedelische elementen.

Indian Askin wordt al geruime tijd beschouwd als veelbelovend talent. De band heeft inmiddels meerdere succesvolle clubtours op hun naam staan, stonden in het voorprogramma van bands als Maximo Park, Foals, De Staat en Kensington, en speelde de afgelopen jaren festival shows op o.a. Eurosonic, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross, Lowlands en ParkCity Live.

Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger, gitarist en één van de producers van de band. Ayala is van Paraguyaanse afkomst - meer specifiek stamt hij af van de Guarani indianen - en is een geboren performer. Tijdens de vorige show van Indian Askin in de Oefenbunker maakte de band een verpletterende indruk op De Afgrond: “Het is wonderbaarlijk om te zien hoe een band die op cd redelijk braaf klinkt, op het podium transformeert tot een rockmonster. Elk nummer wordt voorzien van een extra laagje gitaar, waardoor de nummers voller en steviger klinken. Tel daarbij de tomeloze energie van de bandleden op en je hebt de perfecte cocktail voor een dampende show. Zanger Nelson (a.k.a. Chino) palmt het publiek met gemak in met zijn droge, Amsterdamse humor en zijn vreemde moves op het podium.”Hun debuutalbum ‘Sea Of Ethanol’ uit 2016 beloonde de band met een Edison voor beste nieuwkomer, waarover OOR schreef: “Het rockt, het rammelt en het kraakt. Sea Of Ethanol is een even opwindend als veelbelovend debut”. Met de singles van deze plaat was Indian Askin telkens te horen op 3FM, die hen tot Serious Talent bekroonde. In 2019 brengen ze hun langverwachte tweede album uit, waarmee ze vervolgens de Nederlandse clubs in duiken en zo ook afreizen naar Landgraaf.


support: Millennials

Een gitaarband die zorgeloze, niks-aan-de-hand popliedjes schrijft uit de losse pols. Nonchalant, maar vol aanstekelijke pophooks en overlopend van leven en energie. Invloeden haalt Millennials uit de Amerikaanse underground en de Britse school van de afgelopen zestig jaar. Noisey sprak begin dit jaar met frontman Adam Quann - die je kunt kennen als frontman van de ‘charmante rammelaars’ van Adam & The Relevants - over deze spliksplinternieuwe band.


Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. De Oefenbunker.


Meld je aan voor de nieuwsbrief