Music & Business - Hoe Kan Ik Leven van Muziek?
panelleden: Roy Smolenaars, Dorine Schoon en Janneke Nijhuis | gespreksleider: Bas Barnasconi
17 October 2021

Nieuwe Nor


gratis toegang: € 0,00

Open 13:30 | Aanvang 14:00 | Einde 17:00

Meld je aan

Deze activiteit gaat door, zonder 1,5 meter, mét de CoronaCheck app. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt! Lees hier ons beleid.

Op zondag 17 oktober organiseert Pop In Limburg de vijfde sessie van “Music & Business” in de Nieuwe Nor. Voor vele muzikanten is het een grote droom om fulltime te kunnen leven van de muziek die je maakt. Maar wat komt erbij kijken zodra je besloten hebt deze stap te nemen, en wanneer is het realistisch om deze stap te nemen. 

Aanmelden (gratis!) kan tot uiterlijk vrijdag 15 oktober a.s. via deze link.


Er wordt ingegaan op vragen zoals:
-Hoe kan ik meer geld verdienen als artiest?
-Welke mogelijkheden zijn er allemaal om inkomsten te genereren?
-Welke mensen heb ik hier voor nodig? wat kan ik allemaal zelf?
-Wat komt er achter de schermen allemaal bij kijken?
-Kan ik delen van het werk uit handen geven?

We stellen de panelleden graag aan je voor:

Roy Smolenaars
Als frontman van Memphis Maniacs is Roy Smolenaars een volksmenner eerste klas. Maar hij is vooral ook iemand die zichzelf steeds opnieuw uitvindt met het ene creatieve concept na het andere. Recente concepten zijn bijvoorbeeld Beuzeltime.De escort zanger, die mensen in de corona tijd konden bellen om voor hun huis te komen zingen. Hij denkt buiten en binnen de kaders en hoe je dat in kunt zetten voor je muziek.

Dorine Schoon 
Dorine Schoon zet zich in voor een toekomstbestendige muzieksector. Ze richtte het Platform voor Freelance Musici op dat in korte tijd is uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Als freelance hoboïste speelde ze bij de grote Nederlandse orkesten. Inmiddels is ze ook een veelgevraagd spreker en adviseur als het gaat over freelance musici en de culturele arbeidsmarkt.

Janneke Nijhuis
Janneke Nijhuis is professioneel muzikant sinds haar 17e jaar. Als bassist, zangeres en toetsenist speelt ze op dit moment onder andere met The Indien, Sophie Straat, Thijs Boontjes, Smutfish, Mega Wega en voorheen onder meer in The Deaf en Komodo. Met de muzikale talenten van anderen houdt ze zich bezig door middel van coachings en door acts/artiesten te begeleiden in hun creatieve en zakelijke ontwikkeling.

Gespreksleider is Bas Barnasconi. Bas is de zanger en frontman van Ska band Bazzookas. Hiermee speelde hij al tientallen shows over de hele wereld en heeft hij o.a. al op festivals als Sziget en Reeperbahn festival en Eurosonic gestaan. Daarnaast is hij betrokken bij Pinguin Radio.

De sessie zal plaatsvinden op zondag 17 oktober in de Nieuwe Nor, in Heerlen van 14:00 tot 17:00 uur. Aanmelden (gratis!) kan tot uiterlijk vrijdag 15 oktober a.s. via deze link.


Meld je aan voor de nieuwsbrief