Youngblood Brass Band + The Dustbowl Revival
16 October 2019

Nieuwe Nor - zaal


Toegang: alle leeftijden. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
student/cjp: € 10,00
avondkassa: € 15,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
19:30 Doors open | 20:00 - 21:15 Dustbowl Revival | 21:45 - 23:00 Youngblood Brass Band

Twee mega-swingende bands die beiden een link hebben met de stad New Orleans: Youngblood Brass Band neemt  traditionele New Orleans brassmuziek als uitgangspunt, maar gooit daar een extra laag aan grooves bovenop en zo creëren ze een mix van hiphop, drum&b(r)ass en latin. Dustbowl Revival, een groep jonge muzikanten uit Californië, switcht moeiteloos tussen genres als New Orleans funk, bluegrass, soul, vooroorlogse blues en roots. Dit oppeppende dubbelconcert midden in de herfstvakantie verlost je meteen van je herfstdip.


Youngblood Brass Band (USA) [21:45 uur - 23:00 uur]
Ja, ze komen weer! Onze favoriete Amerikaanse hiphop-fanfare Youngblood Brass Band mag bij een overzees bezoek Zuid-Limburg natuurlijk niet overslaan. De roots van de Youngblood Brass Band liggen in de traditionele New Orleans brassmuziek, maar daar gooit de band een extra laag aan grooves bovenop en zo creëren ze een mix van hiphop, drum&b(r)ass en latin. Soms doen ze zelfs een uitstapje naar punk, maar blijven altijd trouw aan funk. Questlove van The Roots is fan van het eerste uur, net als Talib Kweli, waar de jongbloedige brass band zelfs mee samen heeft gewerkt.Dustbowl Revival (USA) [20:00 uur - 21:15 uur]
Hoewel Dustbowl Revival bekend is om hun roots en bluegrass uit de beginperiode, evolueert de band op hun laatste album ‘Dustbowl Revival’ (2017) steeds meer tot een moderne soulband. Daarbij bevinden ze zich in het goede gezelschap van neo-Soul tijdgenoten zoals Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en St. Paul & The Broken Bones.

Hun enthousiaste, vrolijke en vooral aanstekelijke live-shows zijn een lust voor oor en oog: funky ritmes, een heerlijke blazers-sectie en oppeppende stringband. Het Californische zevental opende al voor Trombone Shorty, speelde tot in de verste uithoeken van China en scoorde, mede dankzij de beroemde acteur Dick van Dyke een Youtube-hit, met het nummer ‘Never Had To Go’. Op woensdag 16 oktober bouwen ze een feest in de NIEUWE NOR in Heerlen.Dit concert vindt plaats en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De kaartverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief